skip to Main Content

Den engelske regering opfordres til at introducere “benefit companies”

Den engelske regering opfordres i ny rapport (On a Mission
in the UK Economy) til at lave juridiske rammer for en ny virksomhedsform i engelsk lovgivning – et såkaldt “benefit companies”.

Det bør ifølge rapporten ske for at få mest ud af den nuværende bølge af Milennial iværksættere, der er drevet af et ønske om at gøre en positiv forskel for samfundet. (Milennial generationen er født mellem 1982-2004).

Forslaget om er en del af en uafhængig ekspertgruppes anbefalingsrapport til, hvordan man kan fremme misssions-drevne virksomheder
Mission-ledede virksomheder defineres i rapporten som “profit-drevne virksomheder, der på en stærk måde forpligter sig til at skabe social effekt. De forpligter sig til at bidrage positivt til samfundet gennem deres aktiviteter, varer og tjenesteydelser og er transparente i forhold til hvordan de gør det”.

Rapporten tilføjer også at de fleste millennials mener, at den primære rolle for virksomheder er at tjene samfundet, og at nystartede virksomheder ledet af millennials ofte fokusere på at løse sociale problemer såsom klimaændringer, madspild eller manglende uddannelsesniveau.

En anden anbefaling i rapporten er en opfordring til britiske virksomheder om at investere 1 milliard pund inden 2021 i såkaldte “corporate social impact investment funds” – fonde som er målrettet virksomheder, som opnår økonomisk vækst og målbare sociale effekter.
Rapporten, der blev offentliggjort d. 5. december 2016, er bestilt at den engelske minister for civilsamfundet Rob Wilson.

Læs rapporten her

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top