skip to Main Content

London Re-use Ldt.

London Re-use Ltd (LRL) er en socialøkonomisk virksomhed, der har som formål at sikre at genanvendelige ting, som f.eks. møbler, ikke ender på lodsepladser eller forbrændingen – men genbruges.

I England smides årligt ca. 1,25 millioner skriveborde ud og 22.000 kontorstole lander på lodsepladsen. Så der er stort behov for genbrugsinitiativer på dette område.

LRL blev stiftet i 2010 af London Community Resource Network, en velgørende organisation der arbejder på at skabe innovative og London Waste and Recycling Board en offentlig organisation som er ansvarlig for en strategi for affaldshåndteringen i London, og har Londons borgmester som formand for bestyrelsen.

I starten havde man en model, hvor LRL havde kontrakter med Bydels administrationer i London om at forbinde beboere, der gerne ville af med ting i deres hjem, med genbrugsorganisationer. Virksomhedens rolle var dengang primært at promovere genbrugstanken og at fungere som mellemmand og kontraktforhandler.
Efter finanskrisen, oplevede man en beskæring af offentlig service og genbrugsorganisationer stoppede med at tilbyde LRL kontrakter, der var gode nok til at kunne dække virksomhedens omkostninger. Så LRL var nødt til at omstille sig.
Ifølge direktør for LRL Pyarali Jamal, viste en markedsanalyse, som virksomheden lavede i anden sammenhæng, at LRL skulle fokusere mere på kommercielle møbler.

I den nye konstruktion kan kommercielle virksomheder på kontrakt hyre LRL til at indsamle kontor skriveborde, stole og lagerenheder, som de så omdirigere og levere til nye ejere f.eks. store virksomheder, startups, enkeltpersoner og velgørende organisationer.

LRL´s rolle er dermed ændret fra at være mellemmand til at være indsamler og leverandør og kunderne er gået fra at være beboere til at være kommercielle.

Virksomheder i England bruger 1,1 milliard pund om året på skat til lodsepladser plus udgifter til at indsamling og transport til affaldsfaciliteter, så der er store muligheder for at genere indkomst for den socialøkonomiske virksomhed.

Flere organisationer har gennem lovgivning påbud om at reducere deres affaldsmængde som del af deres bæredygtighedsinitiativer og flere store virksomheder har allerede kontrakt med LRL bl.a. Diageo, Balfour Beatty, The Big Issue og BBC.

At genbruge et skrivebord har en dobbelt effekt: Der er mindre behov for lodsepladser og mindre behov for nye råmaterialer.
Skriveborde der sendes på lodsepladsen producerer methan når de nedbrydes og bidrager dermed til drivhuseffekten.
Hvis man skal fremstille et nyt skrivebord kræves en CO2 intens produktionsprocess Creating .
En rapport fra The Waste and Resources Action Programme (WRAP) fra 2011 anslår, at hvis alle genbrugte skriveborde kunne erstatte et nyt skrivebord (altså hindre produktionen af et nyt skrivebord) så ville besparelsen i drivhusgasudledning være 2,5 tons CO2 for hvert tons skriveborde.

LRL arbejder hele tiden med at forbedre den måde man måler virksomhedens effekt på, f.eks. arbejder men med at udvikle sit eget brugervenlige værktøj til at måle CO2 besparelsen i forhold til at sende ting på lodsepladsen for hver enkelt kontrakt.

I øjeblikket råder virksomheden over et 1000 m2 lager i Croydon der rummer hundredevis af stole, skriveborde og andre kontormøbler.

Generelt sælger man møblerne til 20-30% af prisen sammenlignet med nye varer, hvilket giver virksomheder og enkeltpersoner mulighed for at købe høj kvalitets møbler til en fornuftig pros.

LRL bidrog også i 2015 med et fint eksempel på cirkulær økonomi, idet de tømte syv London Universiteter for 29 tons dyner, tøj og køkkenudstyr. Organisationen The Federation of Rescued Kitchenware (F.O.R.K.) sorterede de ting som LRL havde indsamelt og solgte det tilbage til studerende.

Læs mere om London Re-use Ltd på: www.londonreuse.org

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top