skip to Main Content

Teammates

Teammates er en nyetableret socialøkonomisk virksomhed, som opererer inden for Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) . Virksomheden forbinder små virksomheder i den danske serviceindustri med indvandrere som søger beskæftigelse.

Indvandring er et de vigtigste emner globalt set i de seneste år, og det forstærkes kun af den nylige flygtningekrise, og den måde den påvirker Danmark på. Mens nogle indvandrere er i stand til at finde job i Danmark, viser EU-studier, at halvdelen af de nye job der skabes har problematiske arbejdsforhold. Det glæder bl.a. i forhold til lave lønninger, dårlig jobkvalitet, usikre ansættelsesforhold og manglende social integration.

Det er et stigende problem, fordi markedet for arbejdskraft løsninger, rummer en del virksomheder, som tilbyder unfair arbejdsbetingelser for immigranter og høje betalinger til virksomhederne.

Det er her, Teammates som socialøkonomisk virksomhed passer ind. Teammates skaber (uden yderligere omkostninger) pålidelige arbejdskraft løsninger til små servicevirksomheder, samtidig med at sikre rimelige løn- og arbejdsvilkår for indvandrere.
I øjeblikket sigter Teammates mod at arbejde med små og mellemstore virksomheder i restaurationsbranchen ved at finde indvandrere, som bliver trænet specifikt til at arbejde for dem.

Figuren herunder viser Teammates ´ forretningsmodel.

Teammates businessmodel

Hvem er Teammates?
Teammates er grundlagt af Riad Arefin, som selv er indvandrer. Riad arbejder indenfor restaurationsbranchen i København, hvor han har arbejdet som både opvasker og rengøringsmand. Under sine studier indså Riad, at han kunne gøre noget ved problemerne omkring indvandrerens beskæftigelse.
“Jeg fortalte mine kolleger og klassekammerater om konceptet, og de opfordrede mig til at starte virksomheden.
Derfra gik det slag i slag, og nu har jeg en reel chance for at bidrage til et samfund, der har hjulpet mig! ” siger Riad Arefin
Teammates er hans bud på en shared-value løsning på de sociale og virksomhedsmæssige problemstillinger i Danmark.

I øjeblikket består hans team af Solomon Rachamim, som er socialøkonomisk forretningsudvikler og Hristo Bakalov som er webudvikler, mens Stig Nielsen, Jesper Christensen og Daniel Kristensen alle fungerer som rådgivere.

Udfordringer
Mens holdet er stolte og glade for den positive samfundsmæssige effekt virksomheden kan få, er der stadig mange udfordringer, der skal løses. I øjeblikket er Teammates klar til at tilbyde sine serviceydelser til virksomheder, derefter er næste fase at få spredt budskabet og lave PR for den socialøkonomiske virksomhed.

Fremtiden
Teammates har en ambitiøs vision for fremtiden. ”Vores team vil være den førende socialøkonomiske virksomhed for fair rekruttering af servicemedarbejdere blandt indvandre i Danmark” bekræfter Riad. ”Vi ønsker at realisere denne vision ved at følge vores værdier om åbenhed, respekt og integritet, så vi kan skabe shared-value for vores interessenter”.

Læs mere om Teammates på http://teammates.nu

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top