skip to Main Content

Ny rapport fra SEFORIS projektet om socialøkonomiske virksomheder i Tyskland

SEFORIS er et stort internationalt forskningsprojekt om socialøkonomiske virksomheder finansieret af EU-Kommissionen. Projektet har netop udgivet en rapport socialøkonomiske virksomheder i Tyskland.

SEFORIS rapport om socialøkonomiske virksomheder i Tyskland

SEFORIS står for ”Social Enterprise as FORce for more Inclusive and Innovative Societies” er et samarbejde mellem 12 organisationer fra 10 forskellige lande; Belgien, Kina, Tyskland, Ungarn, Portugal, Rumænien, Rusland, Spanien, Sverige og England.

Mellem april 2015 og december 2015, har SEFORIS konsortiet interviewet over 1000 sociale virksomheder i Ungarn, Rumænien, Spanien, Portugal, Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Kina. Det har dannet basis for at verdens største og mest stringente database omkring socialøkonomiske virksomheder. Den aktuelle rapport præsenterer de vigtigste resultater for Tyskland. Hvor det er muligt, har rapporten sammenlignet resultater med 2009 SELUSI undersøgelsen www.selusi.eu , som er forgængeren for SEFORIS projektet.

Om SEFORIS undersøgelsen
Den database der er kommet ud af SEFORIS undersøgelsen er unik i sit omfang og indeholder meget uddybende viden. I samtalerne med sociale iværksættere, har man diskuteret forskellige emner, lige fra deres innovations vaner til deres opfattelse af det marked, hvori de opererer. Undersøgelsen er også unik i sin metode – man har anvendt en særlig type ”snebold prøveudtagningsmetode”, kaldet ”respondent-drevet sampling”, hvilket har gjort det muligt at overskue et repræsentativt udsnit af sociale virksomheder i de enkelte lande ved at tappe deres netværk. Endelig er databasen unik fordi man har bestræbt sig på at sikre den højeste datakvalitet. For eksempel blev interviewere (analytikere) blevet udførligt uddannet og der er gennemført løbende kontrol for at sikre, at interviewere er konsekvente i den måde, de registrerede svarene på fra sociale iværksættere.

Hvem der bør læse denne rapport?
Rapporten er designet til at hjælpe sociale iværksættere med at sammenligne deres organisation med kolleger og socialøkonomiske virksomheder i Tyskland.
SEFORIS håber, at rapporten kan hjælpe socialøkonomiske virksomheder til bedre at forstå deres identitet (fx hvad gør virksomheden tydelig, og hvordan gør man det let at se forskelle og ligheder med deres ligestillede).

Rapporten er også for støtteorganisationer og politikere i forhold til at få et overblik over socialøkonomiske virksomheder i Tyskland.

Læs mere om SEFORIS på: www.seforis.eu

Læs rapporten om socialøkonomiske virksomheder i Tyskland her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top