skip to Main Content

Fish Climbing Trees

Filmene ”Fish Climbing Trees” fortæller, hvordan socialøkonomiske virksomheder løser globale udfordringer som fattigdom, børnearbejde og miljøproblemer.

Der er tale om 3 film med undertitlerne: 1. The End Of The Beginning, 2. Legacy og 3. Changing People’s Lives.

Filmene bygger på University of Glasgows forskning og interviews med mere end 80 førende socialøkonomiske virksomheder og eksperter fra hele verden.

Titlen ”Fish Climbing Trees” stammer fra Albert Einsteins kendte citat om at alle har kimen til at være et geni, hvis man får de rette omstændigheder.

Citatet lyder: ”Everybody is a Genius. But If You Judge a Fish by Its Ability to Climb a Tree, It Will Live Its Whole Life Believing that It is Stupid.

Som professor Muhamad Yunus fortæller i en af filmene, er hovedårsagen til at mennesker er fattige eller arbejdsløse, at vi som samfund ikke har forstået at give dem de rette rammer og omstændigheder.

Ideen med filmene er ikke at give en “one size fits all” løsning, men at give en reel og ærlig skildring af de vigtigste udfordringer, og succeser, som missions drevne virksomheder oplever.
Filmene kommunikere de vigtigste erfaringer og portrættere inspirerende socialøkonomiske virksomheder, der ofte skaber deres resultater mod alle odds.

Målet med at lave filmene har været at øge bevidstheden om socialøkonomiske virksomheder som et middel til at skabe en bedre verden for derved at styrke sektoren.

”Fish Climbing Trees” blev lanceret i september 2015 og er siden blevet vist ved flere events over hele verden. Hvis man gerne vil vise filmene i forbindelse med en event eller har spørgsmål vedr. filmene kan man kontakte melanie.vandevelde@bigtree.global

Filmene er instrueret af instruktør og fotograf David Boni og er bl.a. blevet sponsoreret af PwC, NatWest, Social Enterprise NL, Social Enterprise UK og CEIS.

Se filmene her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top