skip to Main Content

Building the case for social investment in credit unions

”Building the case for social investment in credit unions” er en ny rapport fra Big Society Capital og Association for British Credit Unions.
Rapporten kigger nærmere på potentialet for at få sektoren for ”credit unions” til at vokse ved hjælp af sociale investeringer.

Med udgangspunkt i det sociale investeringslandskab i England undersøger rapporten, hvordan ”credit unions” kan gøre sig selv mere attraktive overfor sociale investorer og tydeliggøre fordelene ved at investerer i denne type organisationer.

En ”credit union” er en fællesejet sparerforening, hvor medlemmerne kan få lån fra deres fælles opsparing. De er i England ofte organiseret som non-profits. Vores hjemlige sparrekasser og kreditforeninger bygger på et lignende princip, men er nu i højere grad drevet som regulære bankforretninger.
”Credit unions” spiller i flere lokalsamfund en vigtig rolle som et alternativt til banker, fordi de tilbyder specielt rummelige og overkommelige finansielle tjenesteydelser til lavere indkomst grupper og lokalsamfundsinitiativer, som har svært ved at låne penge i traditionelle banker. ”Credit unions” skaber derfor stor social effekt i lokalsamfund, og et samarbejde med den sociale investeringssektor er derfor i følge rapporten nærliggende.

Læs rapporten her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top