skip to Main Content

Social Entrepreneurship and Social Enterprises

”Social Entrepreneurship and Social Enterprises – Nordic Perspectives”
er en ny bog om socialøkonomiske virksomheder set i et særligt nordisk perspektiv.
Bogen er redigeret af Linda Lundgaard Andersen og Roger Spear fra Center for socialt entreprenørskab på RUC og Marlin Gawell fra Södertörns högskola i Stockholm.

Bogen tager udgangspunkt i, at der i de nordiske lande er mange spændende eksempler på socialøkonomiske virksomheder. Det kan f.eks. være indvandrekvinder, som arbejder med etnisk catering; hjemløse mænd som er ansat til at passe bier og producere honningprodukter til salg; unge mennesker på kanten som få micro lån til at starte socialøkonomisk virksomhed; tidligere kriminelle som slår sig sammen for at skabe sociale og økonomiske rammer for en ærlig livsstil.
Det er alle eksempler, der er med til at vise, at socialøkonomiske virksomheder kan skabe forandringer og have stor effekt for mennesker og samfund.

De nordiske lande udgør en spændende case, her har de socialøkonomiske og cooperative virksomheder spillet en vigtig rolle i forhold til at bane vejen for den nordiske velfærdsstat.
Efterhånden som velfærdsstaten voksede tabte civilsamfundsorganisationer og kooperativer til en vis grad. Men i de seneste årtier er velfærdsstaten blevet omstruktureret og samtidig har koncepterne socialt entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder fået øget opmærksomhed.
Den Nordiske kontekst, med dens omfangsrige offentlige velfærdsstrukturer og en høj grad af borgerdeltagelse, kan påvirke fremkomsten af socialt entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder.

Bogen er en del af Routledge´s serie ”Studies in Social Enterprise & Social Innovation”, som sigter mod at undersøge socialøkonomiske virksomheder og social innovation som centrale koncepter for sociale teorier og politiker.

Social Entrepreneurship and Social Enterprises er på 284 sider og kan købes hos Routledge: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top