skip to Main Content

170 millioner til socialt iværksætteri i Sverige

Med en privat investering på 170 millioner svenske kroner, vil en af den svenske IT-virksomhed Klarna´s stiftere, Niklas Adalberth, være med til at gøre Sverige førende på socialt iværksætteri.

Niklas Adalberth har fået pengene ved at sælge en del af sine aktier i Klarna, og planen er nu at opføre et 2400 kvadratmeter stort hus, der skal være arbejds- og møde sted for ca. 300 hundreder sociale iværksættere fra hele verden.

Huset, der skal opføres i de gamle sporvognshaller på Birger Jarlsgatan i det centrale Stockholm, har fået navnet “Norrsken House”, og ud over at være kontor for hunderevis af sociale iværksættere skal det også være mødested for filantroper, jurister og eksperter indenfor de områder, som de sociale iværksættere arbejder med.

Stedet skal være anderledes end traditionelle kontorhuse og skal bl.a. indeholde mange forskellige typer af arbejdspladser fra små projektrum, møderum til skrivebordspladser med lidt ekstra albudrum.
Der skal også være være gode muligheder for at tage børn og hund med på arbejde, hvis man har brug for at gøre det.

Huset vil også indeholde meditationsrum, film- og fotostudie, 3D-printere og mulighed for at arbejde med virtual reality.
Det bliver en af de største hubs for sociale iværksættere i Europa og bliver definitivt den største hub for sociale tech-entreprenører i verden.
De 170 millioner skal række til flere års arbejde med at støtte sociale entreprenører – som vil løse samfundsproblemer med samme midler som når man starter en virksomhed – forskellen er at her skal gevinsten måles i samfundsnytte snarre end kr og ører.

Niklas Adalberth regner med at Norrsken skal være hans livsværk, og at han kommer til at bruge mere tid her end på Klarna.
Han føjer sig på den måde til en trent blandt andre ledende svenske iværksættere og forretningsfolk, som de seneste år taler mere og mere om “at give tilbage til samfundet” – lige som det også sker i USA gennem store filantropiske fonde som bl.a Bill Gates har stiftet.
Som Niklas Adalberth selv formulere det, er der grænser for hvor mange penge han selv kan forbruge – og det vil ikke gøre ham mere lykkelig. Derfor vil han gerne bruge en del af de penge han har tjent på at gøre verden til et bedre sted, og synes selv at Norrsken Projektet er noget af det mest meningsfulde han kan gøre lige nu.

Læs mere: Klik her!

 

Kilde: Dagens Nyheder

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top