skip to Main Content

SIB the early Years

The Social Finance global network har netop udsendt sit første white paper om status for Social Impact Bonds (SIB).

Paperet ser tilbage på udviklingen af Social Impact Bonds fra det første projekt i Peterborough, England i 2010, og beskriver forskellige modeller fra de forskellige lande, der har arbejdet med SIB.

Der reflekteres også over hvad man har lært fra de tre projekter som Social Finance selv har været med til at starte i England, USA og Israel, som tilsammen udgør den største viden og ekspertise globalt inden for området.

Social Impact Bonds har momentum globalt og arbejder med mange forskellige sociale temaer. Området er vokset betragteligt siden det første projekt i 2010. Til dato er der startet mere end 60 projekter i 15 lande verden over, som sammenlagt har tiltrukket mere end 200 millioner dollars i investeringer i sociale udfordringer.
Der er foreløbige resultater fra 23 projekter, hvoraf 22 har kunnet melde om positivt udkomme til investorer og aktører.

Projekterne spænder fra at hjælpe dårligt stillede unge med at finde beskæftigelse eller at genoptage deres uddannelse, til at undgå at sårbare børn og unge skal i familiepleje.

Sammen med white paperet har Social Finance også lanceret en global database over Social Impact Bonds. Databasen kan sorteres efter lande, målgruppe, investor, betaler og serviceyder og giver et godt overblik de Social Impact Bonds, der er lanceret til dato såvel som et øjebliksbillede af projekter i støbeskeen.

Læs hele white paperet her

Se ”Impact Bond Global Database” her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top