skip to Main Content

Aftenskolernes Pris – Partnerskabsprisen

Partnerskabet mellem FO-Aarhus og FOKUS Folkeoplysning og med Brabrand Boligforening er indstillet til Aftenskolernes Pris – Partnerskabsprisen 2016.

Begrundelse for indstillingenlyder:
“FO-Aarhus og FOKUS Folkeoplysning har indgået partnerskab med Brabrand Boligforening om drift af socialøkonomisk læringsvirksomhed i Gellerup-området. Der arbejdes med læring og dannelse ud fra en arbejdsplads. Kaffé Fairs professionelle virksomhedsdrift danner ramme om oplæring af kvinder med indvandrerbaggrund. Mens boligforeningen bidrager med lokaliteter og stærke netværk i lokale boligområder, fylder de to aftenskoler rammerne ud med meningsfuld aktivitet, som bringer folkeoplysningen tættere ind i beboernes hverdag”.

Om Aftenskolernes Pris
Aftenskolernes Pris afholdes i 2016 for tredje gang.
Prisen har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning og er en fejring af de aftenskoler og kommuner, der gør den folkeoplysende voksenundervisning i Danmark til noget helt særligt!

Aftenskolernes Pris er udviklet som et samarbejde mellem:
AOF, Dansk Oplysnings Forbund (DOF), Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF), LOF, Fora, FO-Aarhus, Landsforeningen Fritid & Samfund-
Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan.

Håbet er, at Aftenskolernes Pris kan være med til at sætte fokus på og udbrede kendskabet til, hvad aftenskolen også er – nemlig nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og -debatten; den er trådt ind i det 21. århundrede med mod på og evner til at favne alle befolkningsgrupper og alle sider af menneskelivet.

Kandidaterne til prisen skal findes blandt landets aftenskoler og kommuner.
Mere end 800.000 deltagere hvert år i aftenskolernes undervisning. så denne form for ikke-formel læring en vigtig institution i det danske samfund. Det er også en institution, der primært drives frem og fornys af mange ildsjæle. Det er disse ildsjæle, som Aftenskolernes Pris retter sig imod.

Prisen uddeles i følgende kategorier:

Ildsjæl
Debat
Handicap
Innovation
Integration
Partnerskab
Sundhed
Underviser
Aftenskole
Kommune

Priserne uddeles d. 23. september 2016 ved en prisfestceremoni i Aarhus, der traditionene tro sted i Kulturhuset Hermans i Aarhus. Der vil være taler ved bl.a. Kulturminister Bertel Haarder.

Læs mere om Prisen på: www.aftenskolernespris.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top