skip to Main Content

Edinburgh Food Social

Edinburgh Food Social er en socialøkonomisk virksomhed i Edinburgh Skotland, som underviser mennesker i sunde madvaner.

Virksomheden kører i øjeblikket en crowdfundingkampagne på Kickstarter for at skaffe £10,000 pund til det mobile køkken, der skal bruges til at lave madlavningsundervisning i de lokale skoler og fællesskaber.

Edinburgh Food Social sigter mod at give specielt lavindkomst familier grundlæggende madlavningsfærdigheder, lærer dem om lokale råvarer, kostplaner og sunde spisevaner.

En af Skotlands toprestauratører, Fred Berkmiller, hjælper Edinburgh Food Social med at undervise i, hvordan friske og lokalt producerede varer kan anvendes i madlavningen.
Fred Berkmiller, der for nylig blev udnævnt til Food Pioneer of the Year ved Scotland Food & Drink Excellence Awards, mener at det mobile køkken tilbyder en glimrende mulighed for at lærer børn og deres forældre om sund madlavning. De fleste mennesker var tidligere afhængige af lokalt producerede fødevarer, når de skulle lave sunde og billige måltider til deres familie – og Berkmiller mener, at det mobile køkken kan være med til at vende tilbage til den slags vaner.

Ifølge forretningskvinden Eleanor Cunningham, der har stiftet Edinburgh Food Social, afholder mange mennesker sig fra at anvende friske, lokale produkter, fordi de tror, det er en dyr måde at lave mad på, eller fordi de ikke er trygge ved at lave sunde måltider fra bunden.

Projektet skal lærer mennesker om sæsonens fødevarer og give tips til, hvordan man kan lave sunde måltider til billige penge.
Det mobile køkken vil give mulighed for at komme direkte ud til lokale fællesskaber og skoler, som ofte ikke selv har faciliteter til undervise i madlavning.

Edinburgh Food Social har allerede haft succes med ideen med lejede køretøjer og har brug for en bil til det mobile køkken for at kunne udvide ordningen.
Selve undervisningen er allerede finansieret af Gracemount Walled Garden, som også skal leverer grøntsager til det mobile køkken.

Læs mere på: http://bit.ly/EdinFoodSocial eller www.edinburghfoodsocial.com

Kilde: Third Force News

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top