skip to Main Content

Udsatte borgere får 6.8 millioner kr. af A.P. Møller-fond

Den A.P. Møllerske Støttefond har valgt MakersCorner i Roskilde som et af de første projekter, der får andel i de 750 millioner. kr., der er afsat til socialt udsatte.

MakersCorner er et nyskabende projekt i Roskilde, hvor udsatte borgere møder andre i et arbejds- og værkstedsfællesskab bygget af containere i en nedlagt industrihal. I stedet for et opholdssted, hvor de udsatte borgere kun møder hinanden, skaber kommune og foreninger i Roskilde i samarbejde et nyt fællesskab i utraditionelle omgivelser.
På den måde går borgerne fra at være modtagere af en indsats til at være medlemmer og medskabere af det nye sted.

MakersCorner etableres af Roskilde Kommune i samarbejde med foreningerne Orange Makers og Bistedet. Foreningen Orange Markers samler gør-det-selv-folk, opfindere og nørder i alle aldre og på alle niveauer. Bistedet er en forening for psykisk sårbare, etableret og drevet af psykisk sårbare mennesker.
Tanken med MakersCorner er at øge den sociale inklusion af borgere med psykisk sårbarhed. MakersCorner bliver et lærings, arbejds – og værkstedsfællesskab, der udvikles med, for og af mennesker med psykisk sårbarhed i samarbejde med frivillige.
Der er planen, at der skal opstilles i alt 26 containere i den nedlagte industrihal ”Hal 7” i Roskildes kreative byområde Musicon. I containerne etableres bl.a. værksteder, undervisnings- og opholdsrum, produktionskøkken, kontorer og toiletfaciliteter.

Ifølge borgmester Joy Mogensen kan Roskilde Kommune nu som den eneste i landet levere en unik vifte af tilbud til kommunens udsatte borgere. Med de tre tilbud på INSP!, ARK og nu MakersCorner har kommunen sat sig i førersædet, når det handler om at skabe gode relationer og netværk, som er så afgørende for udsatte borgeres udvikling og livskvalitet.
Joy Mogensen modtog i øvrigt d. 17. juni den Socialøkonomiske Kommune Pris 2016 på Folkemøde på Bornholm for kommunens socialøkonomiske indsats.

MakersCorner åbner efter planen omkring årsskiftet.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top