skip to Main Content

Somali Fair Fishing får million-bevilling fra EU

Den danske socialøkonomiske NGO Somali Fair Fishing har underskrevet en kontrakt med EU på tre millioner euro (22 millioner kroner), der skal bruges til at støtte det professionelle, kystnære fiskeri i Somaliland og Puntland.

Pengene skal bruges til at udvikle og udvide Somali Fair Fishing’s arbejde med at organisere fiskernes samarbejde og træne dem i at arbejde med moderne kystfiskeri-metoder.

Siden Somali Fair Fishing åbnede en fiskeristation i Somalilands største havneby Berbera i oktober 2013 har der været mærkbar vækst i det lokale fiskeri: Cirka 400 fiskere har fordoblet deres indtægter, der er etableret ca. 30 arbejdspladser på land, og der er skabet en betydelig afledt beskæftigelse i lokalområdet. Det overordnede formål med projektet er at skabe et bæredygtigt kommercielt kystfiskeri med fokus på kvalitet og faglighed med henblik på at forbedre lokalsamfundenes økonomi, indkomst og levestandard.

Det nye EU-finansierede program løber indtil udgangen af December 2018.

Læs mere: Klik her!

 

Læs mere om Somali Fair Fishing på: fairfishing.org eller www.facebook.com/fairfishing.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top