skip to Main Content

Dansk 2. plads til den europæiske finale i Social Enterprise 360

Fire elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium har fået en flot 2. Plads ved den europæiske finale i Social Entreprise 360 med virksomheden Rinnovo.

Konceptet bag Rennovo er at optimere aflagte bærbare computere for at sælge dem til en lav pris til socialt udsatte og derefter donere en del af overskuddet til socialt arbejde.

I maj vandt Rinnovo den danske finale i Social Enterprise 360, og den 9. juni vandt de fire unge så 2. pladsen i den europæiske finale. Kun overgået af Spanien.
Teamet bag Rinnovo er Fie Uhrskov Christensen, Katrine Duga Laugesen, Frederik Mygind Østergaard og Mathias Kannegaard, som alle går på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Rinnovos idé har fokus på både miljø og en målgruppe, der ellers har svært ved at få en computer.

Efter den danske finale sagde en af dommerne:

”Finalen i SE 360 bød på rigtig mange gode idéer, og konkurrencen var hård! Med Rinnovos koncept om at optimere aflagte bærbare computere, sælge dem til en lav pris til socialt udsatte og donere en del af overskuddet til socialt arbejde, imødekommer holdet både en vigtig social og miljømæssig dagsorden. Det er flot, at holdet er kommet så langt med at realisere idéen, og at de allerede har kunder i butikken. Selvom det lige nu er i lille skala, har teamet formået at skabe en forretning og med en flot finalepræstation i dag, er Rinnovo en værdig vinder af Social Enterprise 360,”

Per Bach, formand for Sociale Entreprenører i Danmark og dommer ved den danske finale.

Til den europæiske finale dystede danskerne mod unge fra Rumænien, Spanien, Italien, Holland, Serbien, Malta og Belgien, og i juryen sad:

• Simone Baldassarri, Policy Officer at the European Commission (DG GROW)
• Risto Raivio & Dana Verbal, experts at the European Commission (DG EMPL)
• Christina Jager, Director Strategy and Business Development at Grameen Creative Lab
• Slavica Singer, UNESCO Chair in Entrepreneurship Education, at the University in Osijek (Croatia)
• Francesca Casalini from Bocconi University in Italy
• Brandie Conforti, Global Head of Development, JA Worldwide

Baggrund:
Social Enterprise 360 er et undervisningsprogram, der har til formål at give elever praktisk iværksættererfaring og mulighed for at udvikle tværfaglige færdigheder omkring et socialt iværksætterprojekt, der kan løse en samfundsmæssig udfordring. Programmet er finansieret af EU-kommissionen via Erasmus+ programmet.
I Danmark står Fonden for Entreprenørskab bag programmet og den europæiske finale er arrangeret af JA Europe.

Se mere om Rinnovo her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top