skip to Main Content

Social Lean Canvas

Social Lean Canvas er en udmærket og enkelt hjælpemiddel til at udvikle sin socialøkonomiske ide frem for at gå i gang med at skrive en 30 siders forretningsplan.

Det er altid vigtigt at man er i stand til at kommunikere information om ens socialøkonomiske virksomhed til andre. Men når det er sagt, er det også vigtigt at man gør tingene i den rigtige række følge, og det er måske ikke at sætte sig ned og skrive en lang forretningsplan med det samme.

For socialøkonomiske virksomheder i startfasen er Social Lean Canvas en udmærket erstatning for at gå i gang med at skrive en fuld forretningsplan. Værktøjet er udviklet af Rowan Yeoman og Dave Moskovitz, og er designet til at hjælpe en med at brainstorme på mulige forretningsmodeller og mappe formålet med ens socialøkonomiske virksomhed. Alt sammen på en enkelt side.

Som det er tilfældet med andre virksomheder, er målet for socialøknomiske virksomheder i startfasen også at forbedre mulighederne for succes og minimere sandsynligheden for fiasko.

Social Lean Canvas består af 9 sektioner, som i kombination viser om ens nye socialøkonomiske virksomhed har potentiale til at få et produkt/markeds match. Mens man færdiggør canvas´et laver man sin ide om til et sæt antagelser, som man kan efterprøve men et mål om på et tidspunkt at nå frem til en omhyggelig, valideret, skalerbar og kopierbar forretningsmodel.

Social Lean Canvas guider en igennem alle facetter af en socialøkonomisk virksomhed for at hjælpe en med at identificere og kvantificere virkemidler og prioriteter.
Processen tilskynder til at man forholder sit fleksibel og ikke bliver besat af en enkelt ide. Ved at skabe et visuelt overblik over ens socialøkonomiske virksomhed på en enkelt side, bliver det også meget nemmere at formidle ens ide til andre, men hvad der måske er mere vigtigt støtter det en i at få afprøvet og teste ideen, hvilket i sidste ende kan spare en for mange timers arbejde, bestræbelser og ressourcer.

Download Social Lean Canvas her

I dansk kontekst har Mogens Thomsen fra Thomsen Business Information udviklet en socialøkonomisk business model canvas, der er en grafisk fremstilling af de 12 byggesten en socialøkonomisk virksomhed består af.

Med den socialøkonomiske business model canvas kan man få stor hjælp til at formulere sig om de områder, som alle socialøkonomiske virksomheder skal forholde sig til.

Den socialøkonomiske business model canvas kan downloades her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top