skip to Main Content

100 & Change

The MacArthur Foundation har netop lanceret konkurrencen 100&Change, der belønner et enkelt forslag designet til at hjælpe med at løse et kritisk globalt problem med en pris på 100 millioner $.

Konkurrencen er åben for organisationer fra hele verden inden for et hvilket som helst område, så længe forslaget identificerer et problem, som på virker mennesker, et område eller hele planeten og at de samtidig kommer med en ide til at løse problemet.
Forslaget skal være meningsfuldt, kontrollerbart, holdbart og gennemførligt.

I følge MacArthur Foundations præsident Julia Stasch er det ikke let at løseverdens mest presserende problemer, men fonden mener at det er muligt. Der kan være mange potentielle løsninger som går ubemærket hen eller som mangler ressourcer for at kunne skaleres. Fonden planlægger derfor, at den hvert tredje år vil tildele 100 millioner $, for at være med til at gøre en af disse løsninger til en realitet.
Gennem 100 & Change ønsker fonden at inspirere, opmuntre og støtte andre folks ideer, i Chicago, hvor fonden hører hjemme, i USA og rundt om i verden, til hvordan man kan håndtere store udfordringer og muliggøre reelle fremskridt i retning af en løsning.
Udvælgelsesprocessen til 100 & Change er stringent, fair og gennemsigtig. Ethver gyldigt forslag vil blive gennemgået af et panel af eksperter dommere fra en række forskellige områder, og evalueret i henhold til et streng sæt kriterier for at favorisere forslag, der er med til at maksimerer målbar effekt indenfor det område de har vælgt.
Oplysninger om dommerne og deres evalueringsmetoder vil blive delt offentligt via konkurrencens hjemmeside. Deltagerne vil også modtage feedback på deres forslag fra dommerne.

MacArthur Foundations regner med at 100 & Change vil få effekt udover den som et tilskud på 100 millioner $ til en enkelt indsats giver. Dels kan andre blive inspireret af løsningsforslaget og dels vil alle, der ikke vinder konkurrencen stadig modtage værdifuld feedback på og få opmærksomhed omkring deres ideer.

100 & Change tager i mod ansøgninger fra hele verden fra nonprofit og for-profit organisationer. Enkeltpersoner og offentlige institutioner kan ikke ansøge.

For at deltage skal ansøgere registrere sig på 100&Change´s website senest d. 2. september 2016.
Derefter skal man inden 3. oktober udfylde en online , hvor man beskriver problem, løsning, og budget og uploader en video-pitch.

Semi-finalister blive annonceret i december og MacArthurs bestyrelse vælger finalister i sommeren 2017.

Endelig vil finalister præsentere deres løsninger ved en live begivenhed i efteråret 2017, hvorefter bestyrelsen vil træffe den endelige beslutning om hvem der vinder de 100 millioner $.

Læs mere på: www.100andchange.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top