skip to Main Content

Engelske kommuner er godt i gang med at implementerer Social Value Act

Procuring for Good er en ny rapport fra Social Enterprise UK om engelske kommuners anvendelse af Social Value Act.

Rapporten viser at 1 ud af 3 (33%) kommuner nu rutinemæssigt overvejer social værdi i forbindelse med deres indkøb og drift og 1 ud af 4 (24%) har en decideret politik i forhold til social værdi.

Forskningen bag rapporten viser også, at der er to måder hvorpå kommuner score i forhold til social værdi, når de sætter kontrakter i udbud. Nogen inkluderer social klausuler og betingelser, og andre inkluderer vægtning af social værdi.

I følge Peter Holbrook fra Social Enterprise UK viser rapporten, at der hvor viljen er tilstede, anvender engelske kommuner Social Value Act til at indlejre social værdi i deres indkøb, og i mange tilfælde går de udover deres forpligtigelser for at skabe positiv forandring i deres lokalsamfund.

Desværre er der også stadig kommuner, der ser Social Value Act som en forpligtigelse snare end en mulighed. Faktisk er der 32% af kommunerne, der kun anvender Social Value Act i meget lille udstrækning eller slet ikke anvender loven.

Social Value Act har nu været i brug i næsten tre år, men anvendes stadig ikke i tilstrækkelig grad til at skabe øget værdi i og styrke lokalsamfundene. Hvis det skal ske, skal der ifølge Peter Holbrook yderligere lovgivning til.

Parlamentsmedlem Chris White, som er en af hovedpersonerne bag Social Value Act mener at rapporten giver det første klare billede af i hvor høj grad social værdi er indlejret i de lokale administrationer, og det synliggør også, at selv om der er sket fremskridt – er der stadig et stykke vej til målet om at alle kommuner benytter sig at de muligheder, der ligger i at anvende Social Value Act i forbindelse med indkøb.

Social Value Act
Social Value Act, der trådte i kraft i januar 2013, pålægger lokale myndigheder og indkøbere at sørge for at få maksimal social effekt for lokalsamfundet og ikke blot se på økonomien ved køb af service og ydelser. Loven har givet socialøkonomiske virksomheder bedre muligheder i forhold til at vinde offentlige kontrakter.

Læs mere om Social Value Act her

Læs rapporten Procuring for Good her

 

Kilde: Social Entreprise UK

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top