skip to Main Content

Oil2Wax

Den portugisiske socialøkonomiske virksomhed Oil2Wax arbejder med genbrug på nye måder ved at arbejde på at få mennesker til at ”elske deres affald”.

Virksomheden har udviklet et pulver baseret på naturlige ingredienser, som kan anvendes til at lave lys ud af brugte madolie.

Oil2Wax sælger pakker med pulveret og de andre ingredienser, der skal bruget til lysfremstilling.

Fremgangsmåden er simpel: Pulveret blandes simpelthen med brugte madolie og koges i få minutter i en mikrobølgeovn, og forsynes derefter med væge og farves evt. hærder i 20 minutter og på den måde bliver madolie til smukke lys.
Virksom sætter ikke ”sit lys under en skæppe” og kalder selv sit koncept for ”The Greatest Candles in The World”.

Madolie som ikke håndteres hensigtsmæssigt er et større miljømæssigt problem end mange er klar over, da det er en af hovedårsagerne til forurening af vand. Olie skaber en tynd overflade på vand og er på den måde med til at forhindre iltning, hvilket er ødelæggende for økosystemers flora og fauna.
En enkelt liter olie kan forurene op til 1000 liter vand. 1000 liter svarer rundt regnet til en europæers forbrug af vand i 5 dage.
Problemet er overvældende, hvis man ser på at der hvert år forbruges 40 milliarder liter olie i hjemmene verden over, og næsten halvdelen ender som affald. Det er potentielt nok til at forurene hele det Baltiske Hav – for eksempel.

Oil2Wax arbejder ud fra en filosofi om at få mennesker til at “elske deres affald”, og metoden involverer folk direkte i alle dele af genbrugskæden, og giver dermed forbrugere mulighed for at være med i flere led i genbrugskæden og både være den der forbruger, som smider væk, som selv genskaber et nyt produkt af sit eget affald og endelig den som selv igen forbruger det genanvendte produkt.

Da lysene er lavet på plante basis og ikke på basis af olie som traditionelle lys er de CO2 neutrale. Når brugt madolie anvendes i lys undgår man, at de smides ud og forurener drikkevand.

Oil2Wax har udviklet et nyt undervisningsprojekt ud fra sit koncept, som virksomheden arbejder på at introducere på nationalt niveau i skoler for at udbrede virksomhedens genbrugsfilosofi til unge.

Hvis man selv vil forsøge sig med at fremstille kan man købe de produkter man behøver på Oil2Wax´s webshop og finde en detaljeret instruktion på Oil2Wax´s hjemmeside her
Man kan også se en video om Oil2Was´s lysfremstilling her

Læs mere om Oil2Wax på: http://thegreatestcandle.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top