skip to Main Content

Villum Fonden investerer i Merkur Andelskasse

Villum Fonden har investeret 20 millioner kr. i Merkur Andelskasse. Med investeringen kan Merkur øge udlånet til flere bæredygtige projekter.

Investering på 20 mio. kr. i nyudstedte andelsbeviser i Merkur Andelskasse muliggør et fremtidigt merudlån fra Merkur på 120 mio. kr. til virksomheder, iværksættere eller organisationer der arbejder inden for f. eks. miljø, økologi og socialsektoren.

VILLUM FONDEN ser investeringen i Merkur Andelskasse som en Impact Investment, og det er en del af fondens stigende fokus på området. Investment-begrebet dækker over investeringer, der ud over finansielt afkast forventes at skabe positive samfundsmæssige forandringer.

Ifølge administrerende direktør i Merkur, Lars Pehrson, bringer investeringen Merkur et stort skridt videre i ambitioner om at kunne omsætte andelskassens store indlånsoverskud, i fornuftige og samfundsgavnlige udlån.
Lars Pehrson ser også investeringen som en stor anerkendelse af Merkurs arbejde gennem mere end 30 år og håber at det kan inspirere andre til at se nærmere på Merkur Andelskasse som ikke bare en bæredygtig investering, men også en god investering.

VILLUM FONDEN har ifølge direktør for fonden, Lars Hansen, valgt at investere i Merkur Andelskasse fordi investeringen vil give et fornuftigt afkast og samtidigt muliggør at Merkur Andelskasse kan øge udlånet til bl.a. miljø og økologi, samt undervisnings- og socialsektoren og der er dermed stort sammenfald med VILLUM FONDENs virke.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top