skip to Main Content

Private investorer sætter 400.000 pund i skotske socialøkonomiske virksomheder

De første lån fra ”Social Investment Scotland Community Capital fund” er blevet ydet til 7 socialøkonomiske virksomheder i Skotland.

Lånene er på mellem 25.000 og 100.000 pund går til virksomheder der rangerer fra en traditionel bådfestival i Aberdeenshire til en ny café i Edinburgh og er ydet af 27 private investorer, der har gjort brug af den nye skattefradrags fond.

Social Investment Scotland (SIS) Community Capital var den første såkaldte ”social investment tax relief fund”, som tillader enkeltpersoner at investere i en fond som både tilbyder skatte fradrag og også en social effekt for investeringerne (social return on investment), ved at støtte udviklingen af socialøkonomiske virksomheder. Skattelettelse for investorerne sker i form af et fradrag på 30% af deres investering, som trækkes fra deres skattepligtige indkomst.

Lånene fra den nye fond er struktureret så de tillader sociale entreprenører af generere indkomst og anvende cash flow til at skabe indtægter i det der kun betales rente i de første tre år til en overkommelig rate på bare 6 % om året.

De syv socialøkonomiske virksomheder får nu tid til at udvikle deres forretning og fokusere på at øge deres sociale effekt.

Læs mere: Klik her!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top