skip to Main Content

Ny E-bog om Sociale Innovationer i bymæssig kontekst

”Social Innovations in the Urban Context” er en ny E-bog som giver en systematisk analyse af lokale social innovation i de europæiske byer, med beskrivelse af konsekvenserne for byforvaltning.

Bogen adresserer social innovation som praksis – en praksis der i øjeblikket er meget i offentlighedens søgelys. Nye ideer og tilgange er nødvendige for at tackle de alvorlige problemer, som samfundet kæmper med. Især i tider med økonomisk krise, er social innovation et af de afgørende elementer, der er nødvendige for at komme videre.

Man har fået betydelig mere viden om social innovations dynamik takket være en overflod af både generel og sektorspecifik. Men trods den værdifulde forskning i de seneste år, mangler der stadig en systematisk analyse af social innovation
Bogen stiller i den anledning følgende spørgsmål:

1. Hvad er karakteren af social innovation?
2. Hvilke mønstre kan identificeres når social innovation opstår på lokalt plan?
3. Hvordan er fremkomsten og udbredelsen af sociale innovationer relateret til forvaltning i byerne? Og mere præcist, hvilke betingelser og foranstaltninger fremmer og hindre sociale innovationer?

Disse spørgsmål udforskes af bogens forfattere ved hjælp af forskellige typer af data og metoder, og studier af forskellige sammenhænge.
Der fokuseres især på innovation, der er rettet mod at løse problemerne med unge arbejdsløse, enlige forældre og indvandrere.
Bogen er baseret på forskning, der er udført i perioden 2010-2013 inden for rammerne af det europæisk WILCO projekt.
Forskning blev gennemført i 20 byer i 10 forskellige europæiske lande.

Fakta:
Titel: Social Innovations in the Urban Context
Forfattere: Taco Brandsen, Sandro Cattacin, Adalbert Evers, Annette Zimmer
E-Bogen er på 310 sider og er kan læses online via Springer.com: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top