skip to Main Content

Belu

Belu er en socialøkonomisk virksomhed og Englands ledende etiske flaskevands mærke.
Virksomheden har netop udgivet sin 2016 Impact Rapport. Her kan man læse om Belu´s succesfulde resultater i de 5 år virksomheden har eksisteret.

Belu startede som en enkel ide om, at drive virksomhed på en bedre måde. Det skulle bl.a. ske ved at reducere sin miljømæssige påvirkning og ved anvende hele overskuddet fra virksomheden til støtte rent-vands-projekter rundt omkring i verden.

Virksomheden producerer velsmagende naturligt mineralvand, som sælges alle førende steder i England.

Belu gør meget ud af at minimere sin miljømæssige påvirkning i forhold til alle sine aktiviteter. Det gælder lige fra den måde man kører hovedkontoret på til distributions-modellen og de materialer virksomheden anvender. Belu’s måde at drive virksomhed på drejer sig altså ikke kun om omkostninger men om den påvirkning man som virksomhed har på planeten.

Belu har 2011 dannet partnerskab med den store hjælpeorganisation WaterAid og donerer al sit overskud til organisationen. Belu har i forbindelse med partnerskabet givet løfte om at donere 1 million pund inden 2020, men til dato har virksomheden faktisk doneret 1,5 million pund og har der igennem haft positiv indflydelse på 102.127 menneskers liv.

Belu´s nye mål er at give 1 millioner pund til WaterAid om året fra 2018.

Ifølge den netop lancerede Impact rapport fremgår det at Belu gennem de sidste 5 år har fordoblet indtægten.
Virksomheden er 100% CO2 neutral og er den første flaskevands virksomhed i England til at opnå PAS2060 standarden for CO2 neutralitet i England.

For at mindske miljøpåvirkningen produceres og sælges alle produkter kun i England.

Virksomheden har udviklet de letteste klare glasflasker på markedet gennem deres Ethical Glass initiative og man leder fortsat efter lettere løsninger.
Belu laver også flasker fra grønt glas med 80% genbrugte materialer plastic flasker af 50% genbrugte materialer.

Belu er bla. Leverandør til Sustainable Restaurant Association, virksomheden er Preferred Water Partner of Pride hos Britain Hotels og Hospitality Partner hos Condé Nast Johansens.
I 2012 blev Belu tilkendt CoolBrand status.

Om WaterAid
WaterAid arbejder i øjeblikket i 37 lande i Afrika, Asien, Central Amerika og i Stillehavsregionen for at forbedre menneskers liv gennem adgang til sikkert drikkevand, hygiejne og sanitet i nogen af verdens fattigste samfund. Siden 1981 har WaterAid hjulpet 23 million mennesker med sikkert vand, og siden 2004 ca. 21 millioner mennesker med sanitet.

Mere info om WaterAid på: www.wateraid.org

Se film med Belu´s direktør Karen Lynch i New Delhi her 

 

Læs mere om Belu på: www.belu.org

 

Læs Belu´s Impact Rapport her 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top