skip to Main Content

Ny rapport om det sociale investeringsmarked i Storbritannien

Den britiske sociale investeringsfond Big Society Capital har i marts 2016 udgivet den første omfattende undersøgelse af det sociale investeringsmarked i Storbritannien.

Rapporten definerer sociale investeringer som investeringer der har til hensigt at give både et økonomisk og socialt afkast, og at intentionen hos både investoren og ‘modtageren’ er at løfte en social opgave. Undersøgelsen omfatter både de sociale investeringers omfang og hvilke typer af investeringer der omfattes.

Ærindet med undersøgelsen er at belyse udviklingen og den aktuelle status for det sociale investeringsmarked og give et indblik i hvilken rolle de sociale investeringer spiller for sociale iværksættere og velgørende organisationer.

Big Society Capital’s rapport viser blandt andet at:

• De sociale investeringer i Storbritannien aktuelt omfatter en værdi på cirka 1,5 milliard engelske pund og fordeler sig på 3500 forskellige enkeltinvesteringer.
• Investeringerne omfatter en bred vifte af produkter og projekter, inklusiv (en række højrisiko-investeringer).
• 70% af de sociale investeringer er rettet imod velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder, hvor midlerne er låst til et specielt formål (På engelsk: “They have some sort of asset lock”)
• Antallet af nye investeringer er stadigt stigende, og er mere end fordoblet på fem år.

Big Society Capital er Storbritanniens største investeringsfond, der giver velgørende organisationer og sociale iværksættere adgang til finansielle midler som kan bidrage til at gøre deres projekter økonomisk bæredygtige og styrke deres mulighed for at gøre en forskel.

Rapporten er en uafhængig undersøgelse af det britiske sociale investeringsmarked, som er produceret med henblik på generel oplysning, og det indgår ikke i rapportens ærinde at vurdere soliditeten af de sociale investeringer eller komme med anbefalinger til konkrete investeringer.

Læs rapporten her

Læs mere om Big Society Capital på: www.bigsocietycapital.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top