skip to Main Content

Afklaring omring rimelighedskravet forventes snart

Afklaring omring rimelighedskravet forventes snart

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen sagde ved spørgetiden d. 30. marts 2016, at han meget snart forventer en indstilling fra arbejdsmarkedets parter med en løsning på problemerne med rimelighedskravet for socialøkonomiske virksomheder. 

Ministeren lovede også, at han vil handle hurtigt, når han har modtaget en indstilling fra arbejdsmarkedets parter, således at der ikke sker forsinkelser i ministerens eget system.

Indtil udgangen af 2015 har en bestemmelse under lov om aktiv beskæftigelse gjort det muligt for socialøkonomiske virksomheder at fravige det generelle rimelighedskrav som handler om, at antallet af personer i virksomhedspraktik og løntilskudsansættelse maksimalt må udgøre 1 person for hver 5 ordinært ansatte.

Ophøret af dispensationsmuligheden har givet problemer for flere socialøkonomiske virksomheder bl.a. Café Kaffegal i Aarhus og Rosenbedet i Brande. Kaffegal i Aarhus har meddelt, at man kan blive tvunget til at fyre medarbejdere og lukke, hvis ikke der findes en løsning.

Ved spørgetiden stillede bl.a. Pia Olsen Dyhrs (SF) spørgsmål til ministeren. Af svarene fra ministeren fremgik det, at både Rosenbedet og Café Kaffegal kan se frem til en snarlig afklaring.

Læs også “Debatten om rimelighedskravet – status og links til indlæg”: Klik her!

Kilde: Altinget: civilsamfund

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top