skip to Main Content

Nye Social Foodies-butikker i Aarhus og København

Den socialøkonomiske virksomhed Social Foodies har åbnet en ny butik i Aarhus.
Social Foodies har butikker i hovedstadsområdet (Ordrup, Frederiksberg, og Nørrebro), men er nu også rykket til Jylland med åbningen af den nye butik 5. marts i M.P. Bruunsgade i Aarhus. Samme dag åbnede Social Foodies yderligere en butik i København på Østerbrogade128.

Virksomhedens fysiske butikker og netbutik sælger dels råvarer som nødder, olier, salt og kakao, dels egenproducerede produkter som chokolade, is og flødeboller. Alt er dyrket og produceret med fokus på bæredygtighed for mennesker og miljø i hele værdikæden, fra de bønder der producerer råvarer til slutforbrugerne der køber og anvender produkterne.

Den bærende ide hos Social Foodies er virksomhedens projekter i Afrika, hvor der skabes arbejde lokalt via produktion som forbedrer livet for bønderne og deres familier i Afrika. De lokale småbønder uddannes bla. indenfor økologisk landbrug og bæredygtighed, og dyrkningen og forædlingen af småbøndernes produkter styres, så de kan afsættes til eksport og dermed styrke indkomsten og livsgrundlaget for de lokale som deltager i projekterne.

Social Foodies står aktuelt bag tre projekter i Afrika:

De CocoáFair, en bønne-til-bar chokoladefabrik i Cape Town, Sydafrika, der skaber arbejdspladser og lave priser til de lokale.
DanMoz blev stiftet i 2009 med det formål at konvertere tobaksbønder til mælkeproducenter og stifte et mejeri med udgangspunkt i andelsbevægelsens principper. Aktuelt leverer 1.200 bønder dagligt mælk til mejeriet.

Læs mere om Social Foodies: www.socialfoodies.dk

Social Foodies Aarhus på Facebook

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top