skip to Main Content

Socialøkonomiske virksomheder skaber nye jobs i Silkeborg

Silkeborg Kommune har lagt strategi, der over 5 år skal skabe 150 nye jobs til silkeborgensere med nedsat arbejdsevne. Indtil nu har indsatsen resulteret i 10 socialøkonomiske virksomheder, der har skabt omkring 35 nye arbejdspladser.

Silkeborg Kommunes har udviklet sin strategi for socialøkonomiske virksomheder i samarbejde med Frivilligcenter Silkeborg, erhvervSilkeborg og Jobcenter Silkeborg. Den løber fra 2015 til 2020, og har primært til formål at skabe arbejdspladser til mennesker, der har brug for hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet.
Det skal ske i 20 nye socialøkonomiske virksomheder og i 20 eksisterende virksomheder.

Ifølge John Kvistgaard, der er projektleder for kommunens indsats i forhold til socialøkonomiske virksomheder er Silkeborg langt fremme på området og mange traditionelle virksomheder i Silkeborg er også villige til at tage et socialt ansvar.

Silkeborg Kommune har prioriteret at give iværksættere og virksomheder én indgang til Kommunen for at få råd og vejledning.
Medarbejdere i Silkeborg Kommune kan i øvrigt, som det eneste sted i Danmark, få betalt orlov i 3 måneder, hvis de vil åbne en socialøkonomisk virksomhed. Det har foreløbig en enkelt benyttet sig af.

Hovedparten af medarbejderne i de første socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg er i fleksjob, og virksomhederne er derfor ikke berørt af de nye regler for antallet af medarbejdere i løntilskud i socialøkonomiske virksomheder. (Rimelighedskravet)
Læs mere om problematikken omkring Rimelighedskravet her.

Læs mere på Silkeborg Kommunes side for socialøkomiske virksomheder her

Se Silkeborg Kommunes strategi for socialøkonomiske virksomheder 2015-20 her

Kilde: silkeborgkommune.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top