skip to Main Content

Stor ny engelsk fond vil finansiere bygninger til socialøkonomiske virksomheder

Den engelske organisation CAN, der støtter socialøkonomiske virksomheder og velgørende organisationer har netop annonceret, at de vil etablere en ny stor fond, der skal støtte socialøkonomisk virksomheder, der ønsker at købe egne bygninger.

For seks år siden opdagede CAN at organisationen med fordel kunne købe sine egne kontorlokaler. I den forbindelse lånte organisationen 18,5 millioner pund til at købe ejendomme for. Organisationen ejer i dag 5 ejendomme, hvoraf 4 ligger London.

Værdien af disse ejendomme er steget til 39 millioner pund.
CAN vil i den anledning gerne give denne merværdi videre til socialøkonomiske virksomheder, der ønsker at købe deres egne lokaler.
Derfor vil CAN etablere en større fond som udelukkende skal støtte køb af bygninger.

Ifølge CAN´s direktør Andrew Croft har organisationen erfaret på egen krop, hvor usikkert det kan være ikke at eje sine egne lokaler. Man kan ikke være sikker, hvor store udgifterne til husleje er.
At eje egne lokaler giver derimod en sikkerhed og et bæredygtigt fundament, hvor man kan koncentrere sig om sine kerneydelser. Det kan også være nøglen til at skabe en mere langsigtet bæredygtighed for organisationer.

Udover at have lokaler til sine egne medarbejdere i de ejendomme man har købt, udlejer CAN også kontorlokaler til socialøkonomiske virksomheder for rimelige priser.

Den primære årsag til at CAN har købt egne bygninger er de stigende huslejer. I et af de områder, hvor CAN tidligere lejede kontorlokalerne er huslejen steget med mere end 70%. Hvis ikke organisationen havde ejet lokalerne, ville man have været nødt til at forlade området.
Fordi CAN også udlejer til andre organisationer, ville det have betydet, at de selvsamme organisationer ville skulle forlade et lokalområde i London, hvor beboere er meget afhængige af organisationernes hjælp.

Da CAN nu har så stor egenkapital i sine bygninger (omkring 24 millioner pund), vil man ifølge Andrew Croft anvende halvdelen til at investere i organisationen og halvdelen til at etablere fonden.
Man regner med at kunne tiltrække sig yderligere investeringer i fonden så den samlet set kan blive på mellem 40-60 millioner pund.
Det er hensigten at den nye fond skal kunne stille midler til rådighed fra foråret 2017.

Læs mere: Klik her!

Kilde: Social Entreprise UK 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top