skip to Main Content

The Social Innovation Journey Toolbox

The Social Innovation Journey Toolbox er en række værktøjer til, der kan støtte sociale innovatører i på forskellige stadier i deres udviklingsprocess (på engelsk kaldet ”Social Innovation Journey”)
Værktøjskassen, der er udviklet af partnerne i TRANSITION projektet, har flere indgange og exit points.

Et socialt inovationsprojekt behøver ikke gennemgå alle trin i værktøjerne, men kan gå ind og ud af processen i forhold til det udviklingstrin man er på og den erfaring man har.

Værktøjerne er brugt i processer for at øge deres sociale effekt og løse problemstillinger i forbindelse med udvikling og skalering af sociale innovationer.

Udvalget af værktøjer tager fat i 5 hovedområder i forhold til udviklingsprocessen for social innovation: hvem, hvad, hvordan-levedygtigt, hvordan-gennemførligt og hvorfor-social effekt.

Det enkelte værktøj er præsenteret med en kort beskrivelse der forklarer:
• hvad det er
• hvorfor man skal bruge det
• hvordan man arbejder med det
• og hvornår man skal anvende det.

Værktøjerne kan anvendes i forskellig kontekst og i forbindelse med forskellige sociale innovationer. De fleste af dem kan også anvendes både i den tidlige- og sene innovationsfase.

Nogen af værktøjerne kræver et videre kendskab til sektoren, og en mere dybtgående udvikling af den sociale innovation for at de kan udnyttes til fulde.

TRANSITION -Transnational Network for Social Innovation Incubation
TRANSITION netværket er et 30-måneders projekt, der understøtter opskaleringen af sociale innovationer i Europa ved at udvikle et netværk af inkubatorer, der samler etablerede partnere inden for områderne social innovation (SI) og innovations-baseret inkubation (IBI). TRANSITION ønsker også at videregive viden om, hvilke skalerings metoder der er mest effektive i en given region og hvordan de virker når de, når de overføres mellem regioner. Projektet koordineres af European Business & Innovation Centre Network (EBN) og har partnere i 6 lande:
Finland – New Factory
Frankrig – Paris Region Innovation Centre (PRICE)
Irland – WestBIC
Italien – Politecnico Milano
Spanien – Denokinn
England – The Young Foundation Foundation

Se introduktion til The Social Innovation Journey Toolbox her

Afprøv nogen af de 13 udvalgte værktøjer her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top