skip to Main Content

Yalla trappan – succesfuld svensk socialøkonomisk virksomhed starter videnscenter

Yalla trappan er en svensk socialøkonomisk virksomhed og et kvinde kooperativ drevet af en nonprofit organisation i Rosengård i Malmø. Virksomheden har succes med sin integrationsmodel og starter nu også et videnscenter for at dele ud af sine erfaringer.

I dag har Yalla trappan 20 medarbejdere og tager også imod praktikanter til integrationen i virksomhedens tre forretningsområder: café / catering, syning og rengøring og konference service.

Yalla trappan er efterhånden blevet et veletableret brand i Malmø og et vellykket eksempel på en arbejdsintegrerende socialøkonomisk virksomhed både nationalt og internationalt.

Virksomheden begynder nu selv at rådgive og starter derfor videnscentret, Yalla Sofielund, hvor nye samarbejdspartnere er Eslöv og Svalöv Kommuner og Socialforvaltningen i Lund, der gennem det nye videnscenter skal lærer om Yalla trappans arbejdsmodel.
Det nye center er blevet en realitet takket være en medfinansiering fra Den Europæiske Socialfond på 20 mio over tre år.

Videnscentrets arbejde er rettet mod 220 beboere i Malmø, som i dag står langt fra arbejdsmarkedet. Der skal derfor skabes nye socialøkonomiske virksomheder for øge mulighederne for praktik og forhåbentlig også for et fremtidigt job. Det skal altsammen ske i samarbejde med erhvervslivet, statslige og ikke-kommercielle sektor.

Ifølge Christina Merker-Siesjö, talskvinde for Yalla trappan, sidder virksomheden inden med en bred viden om, hvordan man lykkes med integrering gennem arbejde. Hun mener at modellen åbner for mange spændende muligheder både for Malmø og andre.

Læs mere: Klik her!  

Yalla trappans hjemmeside: http://www.yallatrappan.se

Kilde: Mötesplats Social Innovation 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top