Policy Guide on Legal Frameworks for the Social and Solidarity Economy er en ny guide…

Ny rapport om netværksdannelse og deltagelse
SUS, Center for Socialt Entreprenørskab på RUC og FriSe har netop udgivet evalueringsrapporten “Et spørgsmål om netværksdannelse og deltagelse i et forandringsperspektiv”.
I projekt Innovationsplatforme, blev sammen med Næstved, Kolding, Odense, Vallensbæk og København Kommuner sat focus på og arbejdet med tre metoder:
Fremtidslab, hvor man sammen konstruerer fiktive personer, der giver deltagerne mulighed for at distancere sig fra egne problemer, og dernæst arbejder med at udvikle ideer.
Borgerstyrede budgetter, hvor borgere i et boligområde udvikler ideer til gavn for lokalsamfundet og stemmer om, hvad pengene på borgerbudgettet skal gå til.
Madborgerskab, hvor borgere, der gerne vil udvide deres lokale netværk, laver mad og spiser sammen. Og sideløbende udvikler ideer i workshops.
Der var to målgrupper: enlige forsørgere med børn og tidligere straffede unge. De var aktører i de tre innovationsplatforme, der på forskellig vis var med til at øge deltagerne sociale kapital gennem ideudvikling.
I evalueringsrapporten kan man læse mere om projektet og udviklingen af de tre innovationsplatforme. Her kan man bl.a. finde trin for trin-guides til de tre metoder, baggrunden for metodeudviklingen, projektets resultater og en teoretisk perspektivering om netværksdannelse og social kapital.
Fakta:
Titel: ”Evalueringsrapport 2015 – Et spørgsmål om netværksdannelse og deltagelse i et forandringsperspektiv”
Forfattere: Monika Fæster og Linda Lundgaard Andersen
Organisationer bag: Center for Socialt Entreprenørskab, RUC, FriSe og Socialt Udviklingscenter SUS, 2015.
Rapporten er på 90 sider og har ISBN: ISBN: 978-87-7349-908-5
Download rapporten her
This Post Has 0 Comments