skip to Main Content

Startup Refugees – finsk projekt med fokus på flygtninge og entreprenørskab

Startup Refugees er en ny finsk organisation, som ønsker at aktivere de menneskelige ressourcer blandt de mange nyankomne flygtninge og kombinere det med finsk entreprenørskab for at skabe innovation og nye jobs.

Organisationen arbejder for at vende den øgede tilstrømning af flygtninge til at være en fordel for det finske samfund. De flygtninge der ankommer til Finland medbringer en række forskellige ressourcer i form af f.eks. uddannelse, erhvervserfaring eventuelle iværksætter-erfaringer.
I 2015 kom cirka 30.000 flygtninge til Finland, hvilket er næsten ti gange så meget som året før. Selvom lovgivningen i Finland tillader at asylansøgere må arbejde i landet tre måneder efter de har indgivet deres asylansøgning, er mange af de flygtninge der er ankommet endt med at sidde i venteposition fordi det nuværende system har haft svært ved at tackle det store antal nyankomne.

Denne situation søger StartUp Refugees at imødegå ved at engagere private virksomheder, organisationer og private borgere i at være med til at løfte opgaven med at udnytte flygtningenes ressourcer positivt. Initiativet er blevet modtaget særdeles positivt – bare 2 uger efter StartUp Refugees sidste efterår lancerede organisationen havde de allerede støtteerklæringer fra 250 virksomheder, lokalsamfund og enkeltpersoner der gerne ville hjælpe.

Projekt StartUp Refugees er startet ud med at opbygge små iværksætter-aktiviteter på asylcentrene med udgangspunkt i flygtningenes personlige kompetencer, f.eks. vaskeri og café. På sigt er det meningen at disse mikro-virksomheder skal bruges som afsæt for et større iværksætterprogram for flygtninge med bistand fra et stort netværk af virksomheder, lokale iværksættere og frivillige ildsjæle.

Kilde: fastcoexist.com

Se Startup Refugees finske hjemmeside: startuprefugees.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top