skip to Main Content

Bee Urban

Bee Urban er en socialøkonomisk virksomhed i Stockholm i Sverige, som arbejder med at bringe naturen ind i byerne.

Bee Urban forsøger at knytte bymennesket sammen med naturen ved at bringe planter, bier, humlebier og sommerfugle ind i de miljøer, hvor menneskene befinder sig i byerne; i gårde på terrasser og tage. På den måde er virksomhedens ydelser med til at styrke byens økologi, mens de på en interaktiv måde hjælper mennesker med at forstå, hvordan den biologiske mangfoldighed er knyttet til bæredygtig byudvikling og menneskelig trivsel.

Bee Urban tilbyder at skabe interaktive og levende miljø i byområder i form af bistader, haver for biodiversiteten og levested for bestøvende insekter og fugle.
Virksomheden retter sine ydelser efter erhvervsliget, kommuner og andre organisationer, der ønsker at forbedre deres miljøarbejde og deres miljøprofil på en konkret, interaktiv og innovativ måde.

Bee Urban tilbyder, som også danske ByBi og BiStad, mulighed for at virksomheder kan sponsorere bistader, der så kan opstilles på virksomhedens område. Den færdige honning leveres til virksomheden med virksomhedens eget navn på, og kan bruges i CSR øjemed til kunderelationer eller til personale.

For Bee Urban er det vigtigt at arbejde for at redde bierne og styrke biodiversiteten.
Bestøvende insekter er afgørende for menneskets overlevelse. En tredjedel af al den mad vi spiser, er bestøvet af en bi.
Det er ikke kun den mad, vi spiser, afhænger af bier, men også den natur vi nyder i form af vilde blomster og grønne områder til rekreation, ren luft og vand.
I Sverige findes omkring 300 arter af vilde bier, hvor af 130 er truede, hvilket er næsten 40% af den vilde bestande.

Bee Urban tilbyder også kurser og foredrag om bier og biodiversiteten i byen, økosystemtjenester og bæredygtig byudvikling. Virksomheden kan også levere en værktøjskasse med information om alt det man som byboer kan gøre for at styrke naturen omkring os og dermed alt det gode den gør for mennesker.
Bee Urban uddanner mennesker i alle aldre og samarbejder med flere skoler, organisationer og virksomheder bl.a. Stockholm Resilience Centre, Globala Gymnasiet, Stockholms Universitet og Naturhistoriska Riksmuseet.

Læs mere om Bee Urban her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top