skip to Main Content

Dyrehøj Boergeder

Dyrehøj Boergeder er et nyt socialøkonomisk landbrugs-projekt i Midtjylland rettet mod soldater-veteraner og andre der kæmper med angst, posttraumatisk stress-syndrom (PTSD) og depression.

Iværksætterne bag projektet har baggrund som udsendte soldater, og har selv haft en del af de psykiske udfordringer som mange veteraner oplever tæt inde på livet.

Projekt Dyrehøj Boergeder tager udgangspunkt i bæredygtigt landbrugsdrift med fokus på dyrehold af Boer-geder og på sigt andre dyr, hvor alle dele af dyrene udnyttes og sælges i form af kød og produkter af skind, horn etc.

Formålet er at hjælpe langtidssygemeldte veteraner til at opnå en bedre livskvalitet og bringe dem tættere på arbejdsmarkedet. Arbejdet med dyrene kan skabe en tryg og stabil ramme der kan bidrage til, at deltagerne kan etablere en mere positiv hverdag og genfinde deres egne ressourcer.

Sideløbende med dyreholdet vil projektet bestå af en række værkstedsaktiviteter, f.eks. slagteri, garveri, håndarbejde og smedje. Desuden vil landbrugsarealet vil blive indrettet med terapihave og træningsområde for at imødekomme deltagernes behov for fysisk og psykisk træning.

Projektet er under opstart, og søger midler via crowdfunding mv.

Læs mere på: www.dyrehojboergeder.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top