skip to Main Content

Soufra

Soufra er en socialøkonomisk catering virksomhed baseret i Burj el Barajneh flygtningelejren i det sydlige Beirut.

Soufra, der betyder fest på arabisk, fremstiller b.la. spinat tærter, tabbouleh, fyldte vindrueblade og andre palæstinensiske delikatesser.
For øjeblikket kommer det meste af Soufras omsætning fra salg af deres palæstinensiske specialiteter på byens berømte grønne marked om lørdagen ”Souk el Tayyeb” og fra catering til særlige begivenheder, såsom en Ramadan fest for den spanske ambassade.

Virksomheden har pt. 14 kvinder ansat, hvoraf de 13 er palæstinensere alle født i Burj el Barajneh og en enkelt kvinde er en syrisk flygtning der har boet i lejren i 10 år.

Ifølge Teresa Chahine, der er direktør i Libanon for den velgørende organisation Alfanar, havde disse kvinder ingen sikker måde at forsørge deres familier på for virksomheden startede.

Alfanar, der har hovedkvarter i London og har kontorer i Cairo og Bairut, investerer udelukkende i den arabiske verden ved at opbygge økonomisk bæredygtige socialøkonomiske virksomheder, som hjælper kvinder og børn.

Alfanar lancerede for nylig en crowdfundingkampagne for Soufra via crowdfundingportalen Kickstarter.
Kampagnen har indbragt over 60.000 dollars, der skal anvendes til en ny lastbil til virksomhedens madudbringning.

En lastbil vil gøre det muligt for kvinderne at sælge deres palæstinensiske specialiteter til mennesker der vil købe frokost på nærliggende hospitaler og andre arbejdspladser rundt omkring i Beirut. På den måde vil virksomheden få en mere stabil indkomst året rundt.

Burj el Barajneh flygtninge lejren blev etableret i 1948 af Røde Kors for at huse palæstinensiske flygtninge. Nu til dags huser lejren også de seneste flygtninge fra Syrien.
Mange af flygtningene i lejren klarer sig gennem småiværksætteri og har startet deres egne små forretninger, hvor de reparere tøj, sælger grøntsager mm.

Lejren har sin egen Micro økonomi, men det der adskiller Soufra fra andre små virksomheder er, at virksomheden sælger til mennesker udenfor lejren.

Læs mere: Klik her! 

Kilde: Forbes  Se Soufra´s side på Instagram: Klik her!

Film om Soufra

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top