skip to Main Content

Change Please

Change Please er en ny engelsk socialøkonomisk virksomhed startet på initiativ af The Big Issue, som giver hjemløse mulighed for at drive deres egen kaffe vogn.

Big Issue er gået sammen med en række af Englands ledende kaffe eksperter for at udvikle den kvalitetskaffe som Change Please skal sælge.
Change Please kaffe skal til at begynde med sælges af tidligere hjemløse fra 8 kaffevogne, som skal køre i hele London. Sidenhen er det planen, at der også skal køre Change Please kaffevogne i Bristol, Manchester, Nottingham, Glasgow og Edinburgh.

Kaffen kan også købes online via www.changeplease.org

De hjemløse kaffebryggere der skal drive kaffevognene, får udbetalt en løn de kan leve af samtidig med at de får mulighed for at udvikle deres kompetencer og få jobtræning gennem et 6 måneders forløb, hvorefter de forhåbentligt kan blive en del af det almindelige arbejdsmarked. Alle de penge der tjenes gennem kaffesalget vil blive brugt til at styrke projektet og oplærer næste hold af kaffebryggere. Det er tanken at vognene skal rotere rundt mellem de store indkøbsområder i London som Covent Garden and Borough. Kaffevognenes placering annonceres ugentligt via website og sociale medier.

Change Please samarbejder med en række virksomheder bl.a. Pret A Manger and Barclays for at sikre at de hjemløse efter det 6 måneders oplæringsforløb får mulighed for en mere permanent beskæftigelse.

Hjemløshed er et stigende problem i England og specielt i London. Change Please projektet er den første indsats, som tilbyder en helhedsløsning på problemet ved at tilbyde en rimelig løn, bolig, oplæring og en fornyet tilknytning til samfundet, og kan på den måde være med til at få mange tidligere hjemløse på fode igen.

Take away kaffemarkedet i England vil i 2016 være på omkring 8 milliarder pund, og den gennemsnitlige kaffedrikker køber mere end 2 kopper Take away kaffe om dagen.

Som tidligere nævnt stiger antallet af hjemløse i England, og der er i dag 280.000 mennesker, som har søgt hjælp hos de lokale myndigheder i forbindelse med hjemløshed. Det har været svært at få knækket kurven, og der har bredt sig en hvis modløshed i forhold til at løse problemet.

Change Please er en reaktion på denne modløshed, som samtidig anerkender englændernes kaffetørst.

Ifølge stifter af Big Issue, John Bird, er det rigtig godt at hjemløse har mulighed for at få en lille indkomst ved at sælge ”Big Issue”, ligesom det er tilfældet med Hus Forbi herhjemme, men der har manglet en løsning i forhold til at sikre, at hjemløse kom videre fra det segment og hen imod et regulært arbejde. Den løsning kan Change Please projektet ifølge John Bird tilbyde, og er på den måde en hjælp til mennesker der er på vej tilbage til samfundet.

Læs mere om Change Please: www.changeplease.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top