skip to Main Content

The European Social Enterprise Law Association

The European Social Enterprise Law Association (ESELA) er et nyt internationalt netværk af advokatfirmaer og juridiske eksperter i forhold til socialøkonomiske virksomheder, som netop er blevet lanceret i Madrid.

Netværket er et resultat af et studie om status for socialøkonomiske virksomheder i hele Europa – der har været sponsoreret af EU-Kommissionen.
The European Social Enterprise Law Association, der får forkortelsen ESELA, skal beskæftige sig med alle aspekter af lovgivning omkring socialøkonomiske virksomheder.
Det er tanken at netværket skal være med til at fremme en bedre forståelse af forholdet mellem lovgivning og socialøkonomiske virksomheder, med henblik på at støtte udvikling og vækst af socialøkonomis virksomheder i Europa
ESELA er først og fremmest interesseret i det europæiske koncept for socialøkonomiske virksomheder og, hvordan det relaterer sig til områder som offentlig lovgivning, konkurrence, finansiering og investering samt social effekt.
Netværket er bygget op omkring en kerne af advokatfirmaer, som hver især er specialister indenfor lovgivning i forhold til socialøkonomiske virksomheder i deres respektive lande.

Fra 1. januar 2016 tilbyder ESELA forskellige typer af medlemsskaber til advokatfirmaer, organisationer og individuelle interesserede i forholdet mellem lovgivning og socialøkonomiske virksomheder.
Medlemskab af ESELA er åben for alle, der ønsker adgang til et netværk af juridiske eksperter og en til en række beslægtede juridiske ressourcer samt knowhow i forhold til socialøkonomiske virksomheder. Man får på den måde mulighed for at være en del af et blomstrende fællesskab af jurister og akademikere, som har til formål at det juridiske landskab internationalt med henblik på at skabe en sikker platform for vækst i socialøkomiske virksomheder.

ESELA´s første bestyrelse består Anne Contreras, Roberto Randazzo, Alissa Pelatan, Marleen Denef, Andrea Schoeneberg og Luke Fletcher, der alle er juridiske eksperter i forhold til socialøkonomiske virksomheder, fra Luxembourg, Italien, Frankrig, Belgien, Tyskland og England.
Fra starten har ESELA 14 advokatfirmaer som medlemmer fra lande i Europa bl.a. Tjekkiet, Schweiz, Holland, Danmark, Finland og Nord Irland.
Netværket har allerede samarbejdet om at producere den nye rapport, Social Enterprise in Europe, der kan læses
her

Læs mere: Klik her!

Se også ESLA´s hjemmeside: esela.eu

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top