skip to Main Content

Sustania Awards 2015

Den indiske by Chennai vinder Sustainia Award 2015 for den måde byen har løst sine store problemer omkring forurening og trafikofre.

Chennai, der tidligere er kendt som Madras og beliggende på Indiens sydøstlige kyst, modtager prisen mens den for tiden oplever voldsomme regnskyl og oversvømmede floder og søer, der får tusinder til at flygte. Samtidig har byen udviklet sig til et trafikalt skrækscenarie med over 10.000 alvorlige trafikulykker om året og enorme trængselsproblemer med store økonomiske tab til følge.
Byens situation understreger vigtigheden af bæredygtige løsninger og klimatilpasning.

Hvis Asiens megabyer gennemførte nogen af de trafikreformer, som europæiske og amerikanske byer har gennemført vil det gavne både lokale borgere og klodens klima.
Det har bystyret i Chennai erkendt, så byplanlæggerne er i færd med at gennemføre en flerårig plan, der skal skabe langt flere fortove, cykelstier og bedre kollektiv trafik.

Ifølge Connie Hedegaard, der sidder i den komite, der udpeger vinderen viser Chennai vejen til en bæredygtig udvikling ved at fokusere på investeringer i de sammenhængende udfordringer, som offentlig sundhed, social mobilitet og ren transport er.

Sustainia Award 2015 blev overrakt at Sir Richard Branson ved en ceremoni i Paris d. 6. december under COP21 mødet.

Om Sustania
Sustainia Award uddeles af Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia.
En lille komite af prominente eksperter – Arnold Schwarzenegger, Christiana Figueres, Connie Hedegaard og Rajendra Pachauri – har udpeget den endelige vinder.

Sustania prisen uddeles i år for 4. gang, og det sker i samarbejde med blandt andet Arnold Schwarzeneggers klimainitiativ R20, EU-Kommissionen, UN Global Compact, Verdensnaturfonden og International Federation for Housing and Planning.
Bag Sustainia står også en lang række virksomheder og fonde, heriblandt: Realdania, Novo Nordisk, DNV GL, Storebrand og Grundfos.
Læs mere på sustainia.me

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top