skip to Main Content

Revolution Foods – Skolemad med socialøkonomisk bundlinje

Revolution Foods er anderledes catering-virksomhed der har fået succes med at levere sunde skolefrokoster på stor skala i USA.

Firmaet der er baseret i Oakland, Californien leverer hver uge mere end en million sunde måltider fordelt på mere end 100 skoler i 15 amerikanske stater.

De to kvinder bag firmaet, Kristin Richmond og Kirsten Tobey, har oprindelig en baggrund som lærere, og startede ud med et ønske om at bidrage til at forbedre skolebørns ernæringsvilkår som en vej til at øge deres mulighed for at få udbytte af undervisningen. Mange skolebørn i USA fra udsatte familier får for lidt eller for usund mad, og på mange skoler er den skolemad der tilbydes af ringe kvalitet. Revolution Food’s særkende er frisklavede, varierede skolefrokoster baseret primært på grøntsager og frugter, produceret uden kunstige tilsætningsstoffer. Maden produceres på projektets egne storkøkkener, men serveres lokalt på skolerne, og skolebørnene involveres aktivt i at sammensætte menuer og finde på navne til retterne.

Med afsæt i ønsket om at adressere skolemads-udfordringen som et udbredt socialt problem i USA startede Revolution Foods som et nonprofit-projekt. De opdagede dog hurtigt at det var svært at finde investorer til den skala de ønskede at igangsætte deres aktiviteter på, og valgte i stedet at starte en virksomhed og blive registreret som B-Corporation, en international certificerings-ordning hvor der stilles krav til social og miljømæssig bæredygtighed samt gennemsigtighed i forhold til forretningskonstruktion og regnskaber. Revolution Foods har således skabt en økonomisk succes ved at opbygge en bæredygtig virksomhed, og forventer et overskud på mere end 100 millioner dollars i 2015.

Læs mere om Revolution Foods: Klik her!

Se også Revolution Foods hjemmeside www.revolutionfoods.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top