skip to Main Content

Redress

Redress er en NGO, som arbejder for at gøre modebranchen mere bæredygtig ved bl.a. at minimere affald og spild.

Organisationen, der blev etableret i Hong Kong i 2007, arbejder for sammen med forsyningskæden for at opnå sit mål bæredygtighed i modebranchen.

Det sker primært gennem 4 indsatser:

– The EcoChic Design Award, der er verdens største bæredygtige modesign konkurrence.
The R Cert, der er en certificeringsordning, som bl.a. sikre at brands genbruger tekstiler fra deres egne mærker i deres egne genbrugstekstiler.

Forbruger kampagner i samarbejde med forskellige partnere.
Samarbejder med fagfolk og organisationer i industrien for at skubbe den i en mere bæredygtig retning. I den forbindelse organiserer Redress seminarer, workshops, udfører forskning og samarbejder om detail kollektioner.
Herudover arbejder Redress sammen med uddannelsesinstitutioner, designere, fabrikanter, multilaterale organisationer, regeringer, NGO´er og medieorganisationer.

I øvrigt er Redress også partner i 1% for the Planet, som er et initiativ bestående af mere end 1100 medlemsvirksomheder i 48 lande, der giver 1 procent af indtægterne til miljømæssige formål.

Redress har netop lanceret The EcoChic Design Award Alumni Network, som er en platform, der skal matche nye bæredygtige designere med jobmuligheder i industrien for at støtte deres forretning i forhold til vækst og effekt.

Organisationen har i alumne netværket, samlet 100 ledende designere indenfor bæredygtig modedesign fra Asien og Europa.
Håbet er at netværket af de tidligere prisvindere kan fremme vidensdeling og samarbejdet blandt designere inden for bæredygtig mode.
I følge Redress er de alle sammen villige til at hjælpe med til at få modebranchen i en mere bæredygtig retning.

Netværket skal være med til at imødekomme bæredygtige designeres behov for at få kontakt med detailhandlere, brands og andre partnere, at finde finansiering til at fremme deres arbejde og udvide deres viden om bæredygtighed inden for modedesign verdenen.
The EcoChic Design Award Program tilbyder desuden uddannelse og fungerer også som et springbræt til bæredygtigt design.

Redress har i forbindelse med tidligere projekter arbejdet sammen med virksomheder som Yahoo, Ford Motor Company og Messe Frankfurt.
For at fremme etableringen af alumne netværk støtter Redress designere i forbindelse med Hong Kong Fashion Week i januar 2016, hvor organisationen hjælper med at promote de nye designeres bæredygtige brands i Asien. Det gælder brands som Windauswister, Alex Leau, Angus Tsui, Clementine Sandner og Wan & Wong Fashion.

Læs mere om Redress her 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top