skip to Main Content

Food Justice Truck – Rullende Købmandsforretning støtter australske asylansøgere

Food Justice Truck er en australsk socialøkonomisk virksomhed og verdens første pop-up købmandsforretning, som specielt støtter asylansøgere ved at tilbyde rabat på grøntsager, frugt og andre basale fødevarer.

Den mobile købmandsforretning slår dørene op f.eks. ved skoler og på bytorve i Victoria-området i Australien, hvor de sælger friske, lokalt producerede råvarer til områdets beboere til almindelige markedspriser. Overskuddet fra varesalget gør det muligt at tilbyde 75 % rabat til asylansøgere, som er den gruppe i Australien der er mest presset på mad-budgettet.
Projektet er startet op på basis af crowdfunding, der gav kapital at indkøbe og indrette den rullende forretning. Men frem for at være et traditionelt velgørenhedsprojekt, har Food Justice Truck valgt bruge de almindelige markedskræfter til at generere et overskud, der kan imødegå et akut behov og være en del af løsningen på en aktuel social udfordring.

Food Justice Trucks model bidrager samtidig med en miljømæssig effekt idet de lokale råvarer forårsager væsentlig mindre CO2 emission end importerede fødevarer. Desuden er den lastbil Food Justice Truck anvender en hybridbil, der kører på benzin og el ligesom Food Justice Truck også undlader brug af emballage, hvor det er muligt.

Læs mere: www.asrc.org.au/foodjustice
Se video om projektet her

Kilde: Probonoaustralia

Photo: Food from Justice Truck´s webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top