skip to Main Content

Ny bog om “De Grønne Giganter”

Bogen “Green Giants: How Smart Companies Turn Sustainability into Billion-Dollar Businesses” fortæller hvordan en række firmaer, der arbejder med afsæt i social bæredygtighed, har fundet effektive og profitable forretningsmetoder, der overhaler store internationale virksomheder både i vækst og i resultatet på bundlinien.

Bogens forfatter E. Freya Williams er bæredygtigheds-konsulent med mange års erfaring, og har tidligere rådgivet firmaer som Coca Cola, Unilever og Tetra Pak omkring hvordan de kan inkorporere social og miljømæssig bæredygtighed i deres brand. Williams’ ærinde med bogen er at bidrage til aflivningen af forestillingen om, at der er en modsætning mellem bæredygtighed og profit. Som hun selv fremhæver, er denne bog ikke den første om emnet: adskillige bøger og rapporter har påvist, at bæredygtighed og samfundsansvar kan bidrage yderst positivt til at skabe overskud og vækst. Eksempelvis viser en Goldman Sachs-rapport fra 2007, at de firmaer der er førende mht. at inkorporere samfundsansvar og bæredygtighed i deres virksomhedsførelse har 25% højere aktieværdi end deres mindre bæredygtige konkurrenter.

Williams påpeger, at de største barrierer for, at virksomhederne engagerer sig samfundsansvarligt dels er fordomme om, at det bare’ er´ velgørenhed der ikke kan give økonomisk afkast, dels er uvidenhed om hvordan man helt konkret kan arbejde profitabelt med bæredygtighed. Med dette afsæt viser Williams hvordan en række virksomheder som hun kalder ”Green Giants” med udgangspunkt i bæredygtig virksomhedsførelse formår at overgå deres konkurrenter med en betydelig margin, ikke bare mht. vækst, men også på overskud og aktieværdi. Tesla fremhæves som det mest effektive eksempel – men også hvis Tesla ikke regnes med, er de bæredygtige ’grønne giganter’ overlegent konkurrencedygtige i forhold til ikke-bæredygtighedsorienterede firmaer.

”Green Giants”-eksemplerne bruges i bogen til at vise hvordan såvel etablerede virksomheder som sociale entreprenører kan gøre brug af bæredygtige forretningsmetoder, med ønsket om, at eksemplerne kan tjene som argumenter og inspiration til mere samfundsansvarlig – og profitabel – virksomhedsførelse.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top