skip to Main Content

Global Value Exchange

Global Value Exchange er en open source database for alle der er interesseret i documentation og evaluering af social værdi. Platformen har netop lanceret en service , der kan hjælpe mennesker med at male den sociale værdiskabelse i det projekt, de arbejder med.

Global Value Exchange blev oprindelig lanceret af 3 grunde:
1.) Fordi mange af de organisationer, der arbejder med miljøproblemer og med at skabe sociale forbedringer har problemer med at evaluere den reelle sociale effect af deres arbejde. Det gælder også i forhold til at sætte økonomisk værdi på de resultater de opnår. Det har også været svært for organisationer at finde information og gode eksempler på, hvordan de kan måle deres sociale værdiskabelse.

2.) Samtidig har det ofte været et problem at finansieringskilder og beslutningstagere ikke altid har fået et rigtigt billed af organisationers sociale værdiskabelse i afrapporteringer mm.

3) Endelig har mange forskere haft et ønske om at deres forskning kunne nå ud til et bredere publikum og anvendes til at støtte aktiviteterne i organisationer, der arbejder med at takle sociale eller miljømæssige mål.

Databasen blev oprindeligt udviklet som et fælles projekt mellem The SROI Network (nu Social Value UK), og et skotsk regeringsprogram for kapacitetsopbygning, uddannelse og udvikling, der kørte mellem 2009 og 2011.
Den første version af databasen blev færdiggjort i marts 2011. En styregruppe blev derefter dannet for at styre udviklingen af databasen, bestående af medlemmer fra Scottish Government og Cabinet Office programmer, som kørte samtidig hovedsagelig bestående af medlemmer fra The SROI Network, nef og NPC.

Sitet drives i øjeblikket af et udvalg bestående af en lang række eksperter. De repræsenterer en række organisationer, herunder Global Impact Investment Network, New filantropi Capital og Local Gov UK.

Global Value Exchanges nye service skal hjælpe mennesker med at måle den sociale værdi, som deres projekt skaber.
Hvis man indtaster informationer om ens project, får man tilsendt kommentarer pr. email med relevant information, indikatorer og evalueringsmetoder, der kan gøre en bedre i stand til at måle sit projekts sociale værdiskabelse.
Det hele bygger på databasens tusindevis af eksempler på evalueringer, indikatorer og resultater fra andre projekter, der har arbejdet med at skabe social forandring.

Man kan prøve betaversionen af Global Value Exchanges nye service her

Læs mere om Global Value Exchange på: www.globalvaluexchange.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top