skip to Main Content

How to Choose Proper Business Model for Social Enterprise

”How to Choose Proper Business Model for Social Enterprise”er en nyt undervisningsmateriale for alle, der ønsker at starte socialøkonomiske virksomhed.

Materialet, der er på engelsk, er forfattet af Renate Lukjanska fra Biedrība „Sociālās inovācijas centrs”  (Centre for Social Innovation) i Letland og er en del af Erasmus+ projektet „Social entrepreneurship development in Baltic Sea region“, som Sociale Entreprenører i Danmark deltager i.
Du kan læse mere om projektet her.

Alle virksomheder, der ønsker succes kan med fordel se på deres forretningsmodel, og socialøkonomiske virksomheder er ingen undtagelse.

Et af hovedformålene med projekt Social entrepreneurship development in Baltic Sea region er at informere potentiale og eksisterende sociale iværksættere om forretningsmodeller for socialøkonomiske virksomheder.

Manglende økonomiske ressourcer bliver ofte nævnt som den største hindringer, når man skal udvikle sin forretning.
Men hvis en virksomhed ikke har en veldefineret og etableret forretningsmodel, som kan skabe langvarig og bæredygtig værdi for sine kunder, kan det være en lige så stor hindring for udviklingen af virksomheden.

Da socialøkonomiske virksomheder anvender forretningsmodellen til at løse sociale problemer, bliver det vigtigt at anvende en solid forretningsmodel.

Udover forretningsmodellen er der er en masse andre elementer, der har indflydelse på, om man får udviklet sit sociale iværksætteri på en succesfuld måde.
Materialet tager fat på to af dem – nemlig anvendelsen af sociale medier og gennerelle problematikker, man har som socialøkonomisk opstartsvirksomhed, f.eks. valg af virksomhedsform, regnskabsførelse mm.

Overordnet kan man sige at en forretningsmodel, er en kort beskrivelse af, hvordan virksomheden fungerer. Den kan sikre, at man har et strategisk overblik over aktiviteter i virksomheden, eller den kan være en rollemodel, som kan bruges til at beskrive, hvordan man vil have din organisation til at se ud og fungere.

Formålet med undervisningsmaterialet er at tilbyde nogle let læselige retningslinjer, som sociale iværksættere kan anvende i forhold til arbejde med forretningsmodeller, sociale medier og forskellige opstartsproblematikker.

Materialet er baseret på akademiske resultater, men er lavet letlæseligt og med mange illustrationer.
Hver sektion indeholder desuden links til steder og materialer, hvor man kan få yderligere information.

Læs “How to Choose Proper Business Model for Social Enterprise” her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top