skip to Main Content

Social Effektanalyse Håndbog

Social Effektanalyse Håndbog er en ny lille publikation som viser, hvordan socialøkonomiske virksomheder, forandringsagenter og sociale organisationer kan udvikle en forandringsteori, der kan anvendes til at dokumentere den sociale effekt af deres arbejde.

Håndbogen er forfattet af Jaan Aps formand for “Estonian Social Enterprise Network” og oversat til dansk af Per Bach, Sociale Entreprenører i Danmark og er en del af Erasmus+ project „Social entrepreneurship development in Baltic Sea region“.

Håndbogen er tænkt som et undervisningsmateriale for aktører, der har brug for
at udvikle deres kompetencer i forhold til social effektanalyse.
For socialøkonomiske virksomheder eller andre organisationer med et
social formål, er det vigtigt at kunne redegøre for den sociale effekt, man skaber. Hele virksomheden eller organisationens berettigelsen for at eksistere, ligger i at den formår at skabe positive forandring, som ellers ikke ville være skabt.

De fleste socialøkonomiske virksomheder har masser af værktøjer og systemer til rådighed, når de skal analysere deres økonomiske resultatet. Men mange har svært ved at definer og
kortlægge deres sociale effekt. Der kan være mange grunde til det, f.eks. at det er svært at finde tid og ressourcer til at arbejde med deres sociale effekt.

Jaan Aps begyndte at arbejde mere målrettet med forandringsteori og udvikle en standardiseret metode for social effekt analyse i forbindelse med etableringen af “Estonian Social Enterprise Network” i 2012, for at kunne tilbyde de socialøkonomiske virksomheder , der var medlemmer af netværket et værktøj til at måle deres sociale effekt med.
Faktisk er det at anvende modellen til at måle virksomhedens sociale effekt også et uformelt kriterium for medlemskab af organisationen. Ud over organisationens medlemmer er modellen efterhånden også efterprøvet af andre førende estiske organisationer med et socialt formål.

Læs Social Effektanalyse Håndbog her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top