skip to Main Content

Ny guide i social værdiskabelse for fagfolk i den almene boligsektor i England

“Communities Count: A practical guide to unlocking social value” er en ny guide, som skal give fagfolk og indkøbere i den almene boligsektor bedre mulighed for at skabe varig social værdi i deres lokalsamfund i forbindelse med indkøb og aktiviteter.

Guiden udviklet af Wates Living Space, CIH, PwC, Orbit Group og Social Enterprise UK, der som baggrund for udarbejdelse af guiden i 2014 gennemførte en spørgeundersøgelse med 200 boligorganisationer i forlængelse af regeringens vedtagelse af Social Value Act.

Ifølge spørgeundersøgelsen mener ca. to tredjedele af fagfolkene i den almene boligsektor, at det at skabe sociale værdi også fører til bedre service og over halvdelen mener, at det resulterer i besparelser. Spørgeundersøgelsen er mundet ud i rapporten “Communities Count: the four steps to unlocking social value report”, og resultaterne og anbefalingerne herfra er integreret i guiden.

Guiden er fører fagfolk og indkøbere i den almene boligsektor gennem 4 temaer i forhold til at have en tilgang, der fokuserer på social værdiskabelse:

– At DEFINERER – det er vigtigt at en lokal organisation finder ud af, hvad den opfatter som social værdi.

– At INTEGRERE – arbejdet med social værdiskabelse i organisation, services og blandt interessenter.

– At lave PARTNERSKABER – så man skaber social værdi gennem partnerskaber gerne på tværs af sektorer.

– At MÅLE – det er vigtigt at man måler for at kunne dokumentere den sociale værdiskabelse.

Ifølge den engelske boligminister Kris Hopkins, at det at have en tilgang der fokuserer på social værdiskabelse kan være med til både at skabe effektivitetsgevinster og omkostningsbesparelser så man får mest muligt for pengene.
Samtidig kan det være med til at skabe robuste og levende lokalsamfund.

Læs mere: Klik her!

Læs guiden “Communities Count: A practical guide to unlocking social value”: Klik her!

Læs rapporten der ligger til grund for udformningen af guiden her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top