skip to Main Content

Vinder af Social Enterprise Programme 2015 i Danmark

Den 12. maj var der landsfinale i konkurrencen Social Enterprise Programme. Det blev tre elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium der løb med førstepladsen for deres idé til virksomheden ”StoryArt”

Der deltog i alt ti elevhold i finalen om at blive kåret som holdet med den bedste iværksætteridé baseret på social snarere end finansiel succes.

Iværksætteri er blevet et hit blandt mange unge. Men for mange handler det ikke længere kun om at tjene penge. De ambitiøse unge har i lige så høj grad fokus på at skabe socialt ansvarlige virksomheder, og dermed fokus på social profil fremfor profit.

Den tendens blev understreget til landsfinalen i Social Enterprise Programme. Her vandt tre elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium prisen med deres idé til virksomheden ”StoryArt”.
De tre elevers idé går ud på at lave en platform for kunstnere, hvor de kan få feedback på deres værker fra andre brugere og sælge dem på auktion. StoryArt er en platform som giver mulighed for at støtte velgørenhedsorganisationer gennem kunst og få feedback tilbage. Overskuddet går til velgørenhed for børn.

StoryArt er nu videre til den europæiske finale den 16. juni.

”Vi har ved dagens online finale set mange spændende idéer med stort potentiale. De unge har mange bæredygtige idéer, og de er meget bevidste om, at deres virksomhed skal skabe værdi for andre. Konkurrencen giver også eleverne mulighed for at se på deres omverden med helt andre øjne. De lærer at identificere sociale problemer og at skabe værdi for andre med socialt entreprenørskab,” siger projektleder Pernille Broløs Rasmussen fra Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

I dommerpanelet sad Birgitte Baht fra Props & Pearls og Per Bach fra Sociale Entreprenører i Danmark, og de var begejstrede for StoryArts idé:

”Det er en rigtig fin og innovativ ide og fint socialt formål. Og så er det dejligt med en ide, der beskæftiger sig med det kulturelle.”

Sidste år var det også en gruppe fra Herningsholm Gymnasium, der vandt konkurrencen. Det var gruppen Weploma, hvis idé gik ud på at gøre studenterhuer til et bæredygtigt produkt.

Om Social Enterprise Programme:
Konkurrencen afholdes af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i samarbejde med Junior Achievement – Young Enterprise Europe. Social Enterprise Programme er en konkurrence om socialt entreprenørskab, hvor eleverne lærer at omsætte socialt orienterede idéer i praksis. Via forløbet idé-generer eleverne med det udgangspunkt, at de med deres gode idéer kan være med til at skabe et bedre samfund for nuværende og kommende generationer.

Læs mere om Social Enterprise Programe: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top