skip to Main Content

State of Social Enterprise Survey 2015

State of Social Enterprise Survey er en stor engelsk spørgeundersøgelse om socialøkonomiske virksomheder i England, der er gennemført hvert andet år siden 2009.

De foreløbige resultater af 2015 undersøgelsen viser, at socialøkonomiske virksomheder i England klarer sig meget bedre end traditionelle virksomheder i forhold til vækst og effekt.

Over halvdelen af sociale virksomheder – virksomheder, der driver virksomhed med sociale og miljømæssige formål, og geninvestere overskud i deres sociale formål – har oplevet en stigning i deres omsætning i det sidste år. Stigningen er til dels drevet af innovation, da 59% af organisationer og virksomheder har udviklet nye produkter og tjenester i 2014. Mere end 50% af virksomhederne i sektoren er mindre end fem år gamle.

I forhold til mangfoldighed overgår sektoren langt de almindelige virksomheder. 40% af de socialøkonomiske virksomheder ledes af en kvinde og 11% af lederne er fra et etnisk mindretal.
Til sammenligning er kun 18% af de traditionelle mindre virksomheder en kvindelig leder og 7% en leder fra etniske minoriteter.

Det sidste år har der været et lille fald i handlen med det offentlige, men et større antal socialøkonomiske virksomheder den offentlige og private sektor. Og hvad der er mere overraskende er, at 14% af dem eksportere deres produkter i udlandet.

Den færdige State of Social Enterprise Survey 2015 bliver udgivet senere i år og er støttet af Santander UK.

Bag undersøgelsen står Social Enterprise UK, der har samarbejdet med National Housing Federation, Social Firms UK, UnLtd og Locality for at sikre at hele sektoren bliver repræsenteret.

Læs mere : Klik her! 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top