skip to Main Content

A Safe Haven

A Safe Haven er en en non-profit organisation og socialøkonomisk virksomhed i Chicago, som hjælper mennesker med at håndtere deres liv i processen fra at være stofmisbrugere og hjemløse til at blive selvforsørgende – alt sammen med stolthed og mening.

Organisationen tilbyder forskellige typer af værktøjer for hver enkelt person for at afhjælpe hovedårsagen til deres hjemløshed gennem en holistisk model som er skalerbar.
Den meget synlige økonomiske og sociale effekt, som A Safe Haven´s arbejde har er med til at forene familier, stabilisere nabolag og skabe levende og levedygtige fællesskaber og lokalsamfund.

Målgruppen for A Safe Haven´s arbejde er både enlige voksne, familier med børn, unge, samt veteraner og ikke voldelige kriminelle.
I 2017 dødede der i USA 67.000 mennesker af en overdosis som følge af misbrugsproblemer. Så der er stort behov for det arbejde, som organisationer som A Safe Havens laver.
Organisationen tilbyder individuel sagsbehandling, husly, mad, behandling, uddannelse, jobtræning, adgang til beskæftigelse og billige boliger.

A Safe Haven indgår partnerskaber med forskellige offentlige- og private organisationer samt virksomheder og andre, der kan være med til at skabe et kontinuum i organisationens arbejde med omsorg, bolig- og beskæftigelsestilbud samt at skabe finansiel stabilitet og bæredygtighed.
A Safe Haven har et mål om løbende at forbedre den effekt, som donorer og samarbejdspartnere får ud af deres investeringer.

A Safe Haven er startet af Neli Vazquez-Rowland og hendes mand, Brian Rowland. De arbejdede begge i 1990´erne i finanssektoren i Chicago og tjente mange penge.
Men Brian havde et alkoholproblem, og da han arbejdede på at blive afvænnet opdagede han manglen på tilbud og services for de mennesker, der skulle restituere sig fra misbrugsproblemer.

Parret begyndte at investere i ejendomme og købte forladte lejligheder i Chicago under den økonomiske nedtur. De restaurerede en større etageejendom i The Logan Square og lejede den ud til mennesker på stof- og alkoholafvænning.

Da boligmarkedet forbedrede sig regnede parret med at sælge deres ejendomme og inkassere fortjenesten. Men det skete aldrig. The Logan Square projektet var så succesfuldt at parret stiftede A Safe Haven Foundation i 1994 og udviklede et bemærkelsesværdigt program for mennesker i restitution.
Rowland parret så, at der var et kæmpe hul i indsatsen for den type mennesker og både hospitaler og centre henviste mennesker til deres tilbud, som var at tilbyde et sikkert sted, hvor mennesker kunne komme sig efter et misbrug.
De første 5 år finansierede parret selv projektet. Senere blev det til det første anerkendte afvændings- og restitutions-hjem i staten Illinois, hvor Chicago ligger.

I dag beskæftiger A Safe Haven 180 personer og har et årligt budget på 20 millioner dollars. Organisationen har adgang til et netværk med boliger på 36 forskellige lokationer, der består af 800 billige lejligheder. Herudover har man adgang til 1.375 midlertidige sengepladser i et program, der også inkluderer, støtte til bolig, mad, alkoholafvænning, behandling, jobtræning og beskæftigelse og permanent boligmulighed.
A Safe Haven har betjent mere end 65.000 mennesker og yder service til næsten 1.200 personer dagligt.
70 % af de mennesker, der deltager i programmet er ædru 3 år efter, hvilket er 5 gange så meget som det nationale gennemsnit.

Selv om budgetterne er blevet mindre de seneste år får A Save Haven offentlig støtte fra
U.S. Veterans Administration, Department of Labor og Department of Justice. Virksomheder som Wal-Mart støtter også organisationens arbejde.
Ny national og lovgivning i Staten Illinois fra 2019, giver mennesker med en sundhedsforsikring ret til at få betalt programmer udbudt af lokale organisationer som A Safe Haven. Lovgivningen kan få stor betydning for udsatte lokalsamfund med mange mennesker med misbrugsproblemer og deraf følgende hjemløshed.

I følge Brian Rowland koster det den amerikanske regering 120 dollars om dagen at sætte mennesker bag lås og slå og 30.000 dollars om året at sætte et barn i anbringelse.

A Safe Haven´s indsats koster 80 dollars om dagen – og virker, så en hurtig hovedregning viser, at det er en meget bedre forretning for samfundet at sende mennesker gennem A Safe Haven´s program.
Ca 80% af de mennesker der gennemgår A Safe Havens job trænings program får arbejde efterfølgende og kan dermed skabe det økonomiske grundlag for at støtte et restitutionsforløb og på sigt få et uafhængigt liv.

Læs mere om A Safe Haven på: www.asafehaven.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top