skip to Main Content

SKAT lancerer vejledning til crowdfunding

SKAT har netop lanceret en enkel vejledning på skat.dk, som skal hjælpe iværksættere, der overvejer at finansiere deres nystartede projekt gennem crowdfunding.

Crowdfunding bliver allerede brugt af mange nystartede virksomheder, og flere socialøkonomiske virksomheder har også forsøgt sig med ideen.
Imidlertid oplever mange iværksættere problemer, når det kommer til reglerne omkring skat og crowdfunding. Mange er slet ikke opmærksomme på, at man rent faktisk skal tænke over skat, når man bruger crowdfunding som finansiering.

Crowdfunding
Crowdfunding er en særlig måde at finansiere projekter på gennem sit netværk. Der er ikke lavet særlige skatteregler for crowfunding, og det er derfor de almindelige skatteregler, der gælder. Det er muligt at anvende forskellige typer af crowdfunding, og de har forskellig betydning for skatten. Det kan man også læse om i SKATs vejledning.

Vejledningen om crowdfunding er en del af skatteministerens tredelte plan, der skal gøre livet mere enkelt for iværksættere.

I vejledningen kan man finde information i forhold til skat for forskellige former for crowdfunding:

Donationsbaseret crowdfunding
Rewardbaseret crowdfunding (modydelser)

Lånebaseret crowdfunding

Aktiebaseret crowdfundig (investering)

For yderligere uddybende og fyldestgørende juridisk information, kan man se den juridiske vejledning her 

Læs vejledningen her 

Erhvervs- og Vækstministeriet har i maj 2015udgivet en rapport om crowdfunding, som giver en systematisk gennemgang af de reguleringsmæssige rammer for crowdfunding i Danmark.
Download rapporten her 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top