skip to Main Content

Ny rapport om socialøkonomiske virksomheder i landene omkring Østersøområdet

Rapporten Social Enterprise Sector Snapshot Around The Baltic Sea giver et øjebliksbillede af den socialøkonomiske sektor i de baltiske lande i forhold til aktører, uddannelsestilbud og effektmåling.

Rapporten er en del af projektet ”The Social Entrepreneurship Development in the Baltic Sea region”, der er er iværksat under Erasmus+ programmet og er medfinansieret af EU.

Rapporten er samlet af græsrodsorganisationer, som aktivt bidrager til at udvikle den socialøkonomiske sektor i Danmark, Estland, Letland, Litauen, Sverige, Finland og Polen. Sociale Entreprenører i Danmark har bidraget til rapportens danske del.

Forfatterne har valgt at koncentrererapporten omkring tre hovedtemaer: Aktører der har indflydelse på det
socialøkonomiske felt, uddannelse og måling og analyse af social effekt.

Forfatterne har også tilstræbt at være subjektivt oprigtige, og håber at denne tilgang kan bidrage til, at læserne kan se behov og muligheder for forbedringer samt muligheder for regionalt samarbejde.

Først giver rapporten en præsentation af aktører i den socialøkonomiske sektor i de enkelte lande.

Denne del er oversat til dansk og kan læses her

Dernæst ser rapporten på uddannelse indenfor socialt entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder. Denne rapport er så vidt vides den første til at foretage en sådan mapping i regionen.

Denne del findes kun i den engelske udgave af rapporten: ”Social Enterprise Sector Snapshot Around The Baltic Sea: Stakeholders Education Impact Analysis”.

Endelig ser rapporten på status for Effektanalyse og måling af social effekt.
At skabe positiv social effekt er raison d’être for enhver offentlig velgørende organisationen, også for socialøkonomiske virksomheder. Alligevel er det at definere, analysere og kommunikere social effekt en af de store begrænsninger i forhold til udviklingen af den socialøkonomiske
sektor.
Rapporten beskriver status for dette arbejde og kan forhåbentlig være med til at skabe opmærksomhed omkring behovet for strategiske tiltag i de 7 lande.

Denne del findes kun i den engelske udgave af rapporten: Social Enterprise Sector Snapshot Around The Baltic Sea: Stakeholders Education Impact Analysis.

Forfatterne til rapporten er:

Finland: Iiro Niemi, Social Entrepreneurship Academy of Finland
Estland: Jaan Aps, Estonian Social Enterprise Network
Danmark: Per Bach, Sociale Entreprenører i Danmark
Letland: Renate Lukjanska, Biedrība „Sociālās inovācijas centrs”
Litauen: Mindaugas Danys, Socialines ir ekonomines pletros centras
Polen: Anna Cebula, Kinga Zglinicka Centrum Rozwoju Inicjatyw Spolecznych CRIS
Sverige: Bert-Ola Bergstrand, Social Kapital Forum

Læs rapporten her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top